Julia Kykkänen hyppäsi maailmancupin pisteille – miehissä hiljaisempaa

© Ossi-Pekka Valta

Mäkihypyn maailmancupit jatkuvat tällä viikolla Saksassa. Naiset hyppäävät Titisee-Neustadtissa ja miehet Willingenissä. Ainut pisteille yltänyt urheilija lauantaina oli Julia Kykkänen.

Naisten maailmancup käynnistyi tänään Saksan Titisee-Neustadtin HS142 mäessä. Suomalaisista karsinnassa olivat mukana Julia Kykkänen, Susanna Forsström sekä Jenny Rautionaho. Rautionaho hylättiin hyppypuvun takia ja Forsströmin hypyt eivät riittäneet itse kilpailuun.

Julia Kykkänen hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 113 metrisen hypyn joka oikeutti toiselle kierrokselle. Lopullinen sijoitus oli 21.

”Pikkusen parempaa tänään, toinen hyppy vähän kaivertaa. Tuosta on hyvä jatkaa eteenpäin. Kohti huomista hyvällä fiiliksellä.”

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli tyytyväinen Kykkäsen päivän hyppyihin.

”Titiseessä ensimmäinen kisapäivä takana. Julialla etenkin ensimmäinen hyppy hyvää tekemistä. Toisessa sukset klikkasi kummulla yhteen, mutta kokonaisuudessa hyvä askel eteenpäin. Jennyn kanssa harmittava hylkäys, saadaan pukua ommella huomiselle uudestaan. Suskulla hetkellisesti tunne ja ajatus vähän kateissa, lähdetään huomenna metsästämään sitä. Hyvällä tsempillä siis huomiseen kisaan.”

Kilpailun voitti Itävallan Marita Framer. Toiseksi tuli Silje Opseth Norjasta ja kolmas oli Slovenian Ema Klinec.

Naiset tulokset

Miesten kilpailussa ei nähty suomalaisia toiselle kierroksella. 127 metriä hypännyt Antti Aalto oli lopputuloksissa 36:s.

”Aika vaikeeta oli tänään. En ole täällä Willingenissä saanut kunnon hyppyjä aikaan, pitää suunnata katseet huomista kohti.”

Niko Kytösaho hyppäsi 104 metriä ja oli kilpailun 47:s.

Kilpailun voitti Norja Halvor Egner Granerud ennen maamiestään Daniel Andre Tandea. Kolmanneksi ponnisti Puolan Kamil Stoch.