Joni Mäki ja Ristomatti Hakola taistelivat MM-hopeaa Oberstdorfin parisprintissä

© Jesse Väänänen

Suomen miesten parisprinttijoukkue, Joni Mäki ja Ristomatti Hakola, saavuttivat hopeamitalin vapaan parisprintissä. Mitali on molemmille suomalaisurheilijoille uran ensimmäinen.

Suomalaiskaksikon päivä alkoi hieman takkuillen, kun parivaljakko joutui jännittämään finaalipaikkaa aikavertailun kautta. Mäki kaatui epäo nnistesti karsinnan viimeisessä nousussa ja paikka finaalissa näytti hieman kaukaisemmalta. Ensimmäisen karsintaerän kova matkavauhti avasi kaksikolle paikan finaalissa.

Suomen joukkue hiihti läpi finaalin vahvasti ja järkevästi. Hakola vahvisti Suomen mitalisaumoja viimeisellä osuudellaan, hänen tehdessä kovan vedon viimeiseen ylämäkeen. Mäki sinetöi ja kirkasti Suomen sijoituksen ankkuriosuudella.

Tuoreet mitalistit olivat pitkään kilpailun jälkeen lähes sanattomia.

– Kyllä tässä hetki menee pohtiessa. Joni tuolla ylhäällä (rekassa) totesi, että otettiin sitten arvokisamitali, kommentoi Hakola.

– Pikkuhiljaa alkaa hahmottua. Oli se kova suoritus, pohti Mäki.

Lisää kisapäivän tunnelmia XCTEAMFIN Instagramissa
Tulokset
Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen kommentit SoundCloudissa

Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu hiihtivät parisprintin seitsemänsiksi. Parivaljakko hiihti kirkkaasti jatkoon karsinnasta ja hiihti tasaisen vahvasti myös finaalissa.

Myös naisten päivään mahtui ylimääräisiä tapahtumia.

 – Ei oikein lähtenyt omalta osalta niin kuin olisi halunnut. 100 metrin jälkeen vedin pannut, siinä tippui aika kauas, kertasi Pärmäkoski.

Naisten joukkue oli tyytyväinen kisapäiväänsä.

– Kyllä tuo finaalikin oli hyvä. Kohtuu hyvä sijoitus, hyvä päivä kuitenkin, pohti Joensuu.

Tulokset
Krista Pärmäkosken ja Jasmi Joensuun kommentit SoundCloudissa