Joni Mäki 11:s vapaan sprintissä Minneapolisissa – Jasmi Joensuu sprintin 19:s

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Yhdysvaltojen Minneapolisissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Erävaiheissa nähtiin yhteensä viisi suomalaista, kun karsinnasta tiensä jatkoon selvittivät naisissa Jasmi Joensuu ja Kerttu Niskanen sekä miehissä Niilo Moilanen, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen. Miesten kilpailun parhaasta sijoituksesta vastasi tänään Joni Mäki, joka nähtiin ainoana suomalaisena välierässä. Mäki oli kilpailun lopputuloksissa 11. Naisten kilpailun parhaasta sijoituksesta vastasi Jasmi Joensuu, joka oli kilpailun 19.

Joni Mäki oli kokonaisuudessaan tyytyväinen päivään, vaikka hän jäikin pohtimaan erävalintaansa palautumisen kannalta.

– Ihan ok suorittamista tänään ladulla. Karsinta taas aika varmaa tekemistä. Erissä vitoserän kautta lähdin hakemaan välieräpaikkaa, ja ihan kovavauhtinen alkuerä siitä tulikin ja ajalla jatkoon. Vähän ehkä painoi lyhyt palautuminen välierään. Välierässä taktiikkana oli pysyä mukana mahdollisimman pitkään ja lopussa sitten koittaa ratkoa loppukirissä. Ei tänään kuitenkaan sitten riittänyt parempaan, mutta ihan positiivinen maku jäi kisasta, summasi Mäki.

Erävaiheessa hiihtäneen Lauri Vuorisen harmittava kaatuminen tiputti suomalaisen lopputuloksissa sijalle 22. Niilo Moilanen oli kilpailun 26., Perttu Hyvärinen 52. ja Remi Lindholm 64.

Miesten kilpailun tulokset

Jasmi Joensuu oli pettynyt päivän suoritukseensa, vaikka alkuerä meni hänen mukaansa ihan hyvin ja hiihto tuntui rennolta.

– On kyllä suoraan sanottuna aika pettynyt olo. Välieräpaikkaa hain tänään, mutta tänään ei sitten vain riittänyt. Loppuihin pitää vain saada vielä kovuutta, jos haluaa tuossa porukassa pärjätä. Tiedän ainakin, mitä nyt teen jatkossa, kommentoi Joensuu.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli kilpailun lopputuloksissa 39.

Naisten kilpailun tulokset

Naisten kilpailun voittoon hiihti Ruotsin Jonna Sundling, ja miesten kilpailun vei nimiinsä Norjan Johannes Høsflot Klaebo. Maastohiihdon maailmancup jatkuu sunnuntaina Minneapolisissa 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla vapaalla hiihtotavalla.

Maastohiihdon maailmancup
Minneapolis, Yhdysvallat 17.-18.2.2024
Urheilijakommentit SoundCloudissa