Johanna Matintalo viides Val di Fiemmen yhteislähdössä – Markus Vuorelalle huippuhiihto miesten 15 kilometrillä

Kuva: Nordic Focus

Suomalaisnaiset esittivät vahvaa joukkuepanosta Tour de Skillä Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Johanna Matintalo ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen ja vastasi myös päivän parhaasta suomalaissijoituksesta olemalla kilpailun viides. Krista Pärmäkoski hiihti maaliin heti perään ja oli kuudes.

Matintalo jäi palkintopallisijoituksesta vain kolme sekuntia.

– Ei voi olla pettynyt, mutta ihan pikkuisen harmittaa, että pallipaikka jäi niin lähelle. Tästä sisuuntuneena jatketaan ja toivotaan, että tulevissa kisoissa ja tulevaisuudessa se on vielä joku päivä mahdollista saavuttaa, kommentoi Matintalo.

Suomalaisurheilija koki päivän olleen pääosin onnistunut, mutta löysi myös parannettavaa. 

– Palkintopallikamppailua ajatellen olin viimeisellä kierrokselle lähdettäessä pikkuisen liian kaukana kärkiporukasta. Viimeinen kierros meni siihen, että yritin pysyä mahdollisimman lähellä kärkiryhmää, eikä siihen, että olisin pystynyt rennosti tulemaan kärkiryhmän mukana. Se jäi harmittamaan, olisi pitänyt pystyä olemaan paremmissa asemissa, pohdiskeli Matintalo.

Kilpailun voitti Venäjän Natalia Nepryaeva ennen saksalaista Katharina Hennigiä ja Ruotsin Ebba Anderssonia.

Tulokset

Markus Vuorela säväytti suomalaisittain miesten 15 kilometrin kilpailussa. Vuorela hiihti Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa sijalle 16, joka on jälleen kiertueella vahvasti hiihtäneelle suomalaisurheilijalle parannus uransa parhaaseen sijoitukseen.

Vuorela ei odottanut huipputulosta päivän kilpailusta aamulla herätessään.

– Aamulla oli niin huono fiilis, että mietin, lähdenkö koko kilpailuun. Kannatti lähteä, oli kyllä sitten kulkupäivä, totesi Vuorela


Suomen joukkueen huolto sai tänään kiitosta niin naisilta kuin miehiltäkin.


– Huollolle ja Fischerille iso kiitos. Väittäisin, että itsellä oli varmaan kisan paras suksi. Huippupäivä itsellä ja huippupäivä huollolla. Oli ilo taistella keulassa, totesi läpi kilpailun kärkikahinoissa hiihtänyt Vuorela.

Vuorela koki, että vieläkin parempaan tulokseen olisi ollut tänään mahdollisuuksia.

– Tuolla suksella olisi ollut aivan huippusijojakin mahdollisuus ottaa lopputaistelussa, sen verran se linkosi tuohon stadionille. Jouduin pikkuisen antamaan periksi viimeisellä kierroksella, kertasi Vuorela.

Muut suomalaismiehet jäivät pistesijojen ulkopuolelle. Juho Mikkonen oli 37:s, Lauri Lepistö 51:s ja Verneri Suhonen 52:s.

Tulokset

Urheilijoiden ja valmentajien kommentteja SoundCloudissa