Johanna Matintalo tykitti maastohiihdon maailmancupin perinteisen sprintin kolmanneksi – Joni Mäki miesten kilpailun 5.

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Norjan Beitostølenissa perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Päivän suomalaisnimi oli Johanna Matintalo, joka tykitti huikealla vedolla naisten kilpailun kolmanneksi. Kaikkiaan naisten kilpailun erävaiheessa oli mukana neljä ja välierävaiheessa kaksi suomalaista. Kerttu Niskanen oli kilpailun 9., Jasmi Joensuu 13. ja Krista Pärmäkoski 14. Vahvaa suomalaispäivää täydensi Joni Mäki miesten kilpailun viidennellä sijalla ja Niilo Moilanen, joka ylsi kilpailussa kahdeksanneksi. Kaikkiaan miesten erävaiheessa oli mukana viisi suomalaista. Lauri Vuorinen oli kilpailun 14., Ville Ahonen 15. ja Lauri Mannila 24. Kokonaisuutena vahva päivä suomalaisilta.

Johanna Matintalo oli luonnollisesti tyytyväinen päivän kilpailuun mutta toisaalta parannettavaakin vielä jäi. Erävaiheisiin pitäisi vielä löytyä lisää terävyyttä ja vauhtia.

–  Päällimmäisenä tunteena on kyllä tosi hyvä fiilis siitä, että pystyin ottamaan uran toisen podiumin. Ne eivät kuitenkaan ole minulle mitään arkipäivää. Muuten päivän kulku olisi ehkä voinut olla vähän parempi. Rimaa hipoen mentiin jokaisesta erävaiheesta jatkoon. Erissä oli ehkä osittain vähän huonoja taktisia valintoja ja ehkä loppuun ei löytynyt sitten vaadittavaa terävyyttä. Finaalissa tuntui, että pystyin paremmin vastaamaan muiden vauhtiin ja se oli omasta mielestä ehdottomasti päivän parasta hiihtoa. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta ja kohti MM-kisoja. Tästä saa hirveästi itseluottamusta ja varmasti ollaan oikealla tiellä, Matintalo summasi.

Miesten kilpailussa kahdeksanneksi sijoittunut Niilo Moilanen oli myös tyytyväinen päivän antiin.

– Tänään oli kyllä hyvä päivä ja itselle ensimmäinen välieräpaikka. Ei voi olla muuta, kun tyytyväinen, etenkin viime viikonlopun murhenäytelmän jälkeen tuntuu hyvältä saada onnistunut kisa. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta eteenpäin, Moilanen iloitsi.

Beitostølenin kisaviikonloppu jatkuu huomenna perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Viikonlopun päättää 4×5 kilometrin sekaviesti sunnuntaina.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
Maastohiihdon maailmancup 
Beitostølen, Norja 9.-11.12.2022