Johanna Matintalo perinteisen 20 km kilpailun voittoon Otepään Skandinavia Cupissa – Ristomatti Hakola miesten kilpailun kolmas

Maastohiihdon Skandinavia Cup jatkui tänään Viron Otepäässä perinteisen hiihtotavan 20 km väliaikalähtökilpailulla. Eilisestä tuttu suomalaiskaksikko nousi jälleen palkintokorokkelle naisissa ja miehissä. Johanna Matintalo nappasi naisten kilpailun voiton +22,5 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Norjan Tiril Udnes Wengiin. Kilpailun kolmanneksi sijoittui Norjan Hedda Østberg Amundsen (+37,4). Muista suomalaisista 30 parhaan joukkoon ylsivät Jasmin Kähärä (13.), Katri Lylynperä (18.) ja Fanny Kukonlehto (22.).

Ristomatti Hakola oli miesten kilpailun kolmas, +35,2 sekuntia kilpailun voittanutta Norjan Emil Iverseniä perässä. Toiseksi tuli Norjan Mattis Stenshagen. Muista suomalaisista kolmenkymmenen parhaan joukkoon sijoittui Miro Karppanen (29.).

Johanna Matintalo ylsi hienoon suoritukseen, vaikka kokikin, ettei lihaksisto ollut ihan valmiina pitkään matkaan eilisen sprinttipäivän jäljiltä.

– Oli kyllä hyvä kisapäivä tänäänkin. Onhan se aina tosi kiva voittaa. Ei ne voitot täällä Skandinavia Cupissakaan ilmaseksi tule. Hyvälle tuntuu. Kisa itsessään oli ihan hyvä, vaikka eilinen sprinttipäivä painoi lihaksistossa. Pitkän kisatauon jälkeen täysi sprinttipäivä, kaikki erät ja kelikin oli tosi raskas, niin kyllä sen kropassa tänään tunsi. Mutta kisa lähti ihan hyvin liikkeelle ja pystyin heti tekemään alkukierroksella eroa muihin. Puolivälissä tuli tasaantuminen, eikä ero lähtenyt enää kasvamaan, mutta loppuun sain taas pikkusen kirrattua. Ei alusta loppuun tasaisen kova veto, mutta ihan hyvä. Lihaksisto ei ollut vielä ihan valmis noin pitkään kisaan eilisen jäljiltä. Uskon, että nyt kisatauon jäljiltä kun on saanut hyvän sprinttipäivän ja yhden distanssikisan alle, niin se vie hyvin kuntoa ja omaa tekemistä eteenpäin. Varmasti seuraava kisa tulee tasaisemmin loppuun asti ja toivotaan, että vältetään ne pienet taantumat kisan keskellä. Positiivisilla mielin eteenpäin ja toivottavasti ollaan taas viikon päästä maailmancupissa mukana ja päästään sinne mittaamaan omaa kuntoa, summasi Matintalo.

Otepään Skandinavia Cup jatkuu huomenna sunnuntaina 10 km vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailulla.

Skandinavia Cup
Otepää 12.-14.1.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Johanna Matintalon kommentit