Johanna Matintalo ja Ristomatti Hakola venyttivät sprinttimestareiksi Tampereella

© Touho Häkkinen

Tampereen SM-kilpailujen päätöspäivän ohjelmassa olivat sprintit perinteisellä hiihtotavalla. Sekä miehissä että naisissa Suomen mestareita saatiin jännittää viimeisille senteille asti. Naisten sprintin Suomen mestariksi venytti Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo. Miesten sprintin Suomen mestariksi puolestaan kurotti kilpaladuille paluun tehnyt Jämin Jänteen Ristomatti Hakola.

Johanna Matintalo kuvaili päivän sprinttilatua stressaavaksi.

– En tykännyt ladusta ihan hirveästi. Oli aika hankala laatia taktiikkaa, kun en oikein tiennyt, että paljonko pitää olla irti mäen päällä, jotta muut eivät laske kiinni, kun lähdetään kohti stadionia. Sitten taas stadionalueen lähettyvillä oli aika vähän ratkaisunpaikkoja enää. Veikkaan, että kaikki vähän miettivät, että miten tänään pitää hiihtää. Vähän erikoinen kisa, mutta hyvin siitä selvittiin, kommentoi Matintalo.

Naisten kilpailussa toiseksi sijoittui Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä, ja kolmanneksi hiihti niin ikään Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärä.

Tulokset

Pitkän tauon jälkeen kilpaladuille paluun tehnyt Jämin Jänteen Ristomatti Hakola osoitti tämän päivän perusteella olevansa kunnossa. Hakola venytti maaliviivalla niukasti toiseksi tulleen Pohti SkiTeamin Joni Mäen ohi.

Hakolalle SM-mitali tuntui erityisen hyvältä kaikkien vaikeuksien jälkeen.

– SM-kulta on aina mukava, mutta todella mukava vielä näiden kaikkien vaiheiden jälkeen. Meno parani loppua kohden. Löytyi taktiikka finaaliin, ja sitten vain kaikki irti tuolla mäen päällä. Meinasi Joni vielä tulla loppusuoralla ohi, mutta onneksi sain pidettyä hänet takana, summasi Hakola.

Miesten kilpailussa toiseksi sijoittui Pohti SkiTeamin Joni Mäki, ja kolmanneksi hiihti Jämin Jänteen Lauri Lepistö.

Tulokset

Päivän urheilijakommentit


Hiihdon Suomen Cupin verkkosivut
Hiihdon Suomen Cupin tulosarkisto

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto