Joensuu ja Vuorinen Suomen Cupin sprinttiavauksen voittajiksi

Kuva: Touho Häkkinen

Suomen Cupin 11. kilpailukausi avattiin vapaan sprinttihiihdoilla Vuokatissa. Yli 60 000 kuutiota säilölunta mahdollisti Suomen Cupin avauksen tiukkoinen kisaratoineen. Voittoihin hiihtivät Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu ja Skiteam 105:n Lauri Vuorinen.

Jasmi Joensuu vei karsinnan nimiinsä yli neljän sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperään. Hiihto oli Joensuulla vahvaa koko päivän.

”Tosi kiva päivä, on aina ilo päästä kisaamaan. Kyllä mä kovaa tulosta odotin, mutta aina tulee vähän yllätyksenä, missä mennään muihin nähden”, mietti iloinen Joensuu.

Joensuun takana Lylynperä oli toinen ja B-maajoukkueessa harjoitteleva Anne Kyllönen kolmas.

Skiteam 105:n Lauri Vuorinen oli lopulta vahvin miesten kilpailussa ennen päivän yllättäjä Vuokatti Ski Team Kainuun Emil Liekaria.

Vuorisen hiihto parani loppua kohden, ja mies oli tottakai tyytyväinen voittoon, vaikka päivä olikin raskas.

”Aika raska päivä oli tänään. Karsinta oli nihkeää, mutta finaali oli ehkä päivän parhaita hiihtoja. Ehkä se, että Emil oli noin kova vastus, oli yllätys. Jopa ennen finaalia hieman pelotti, mutta hyvä, että näin kävi ja jouduin ahtaalle”, mietti Vuorinen.

Kolmanneksi kauden avauskisassa hiihti Jämin Jänteen riveihin siirtynyt Lauri Lepistö.

Böök, Lindroos ja Liekari käyttivät näytönpaikkansa

Miehissä Vuokatti Ski Team Kainuun Emil Liekari oli valmis yllättämään kokeneen Lauri Vuorisen. Liekari hiihti 0,33 sekunnin erolla karsinnan voittoon ja erähiihdoissa hiihti varmasti finaalivaiheeseen. Vuorinen oli kuitenkin viimeisessä hiihdossa vahvempi.

”Ei voi muuta kuin tyytyväinen olla, miten päivä kulki ja hiihto sujui. Erät tuli hyvin, finaalissa sitten Lauria seurasin. Mikään erä ei ollut helppo erä, jokaista erää jännitti. Tänään, oppi sen, miten taktisesti pitää hiihtää”, mietti Liekari.

Jämin Jänteen Josefiina Böök oli finaalin viides. Alkuerässä kaatunut Böök harmitteli ensin epäonneaan, mutta lopulta se sytytti taistelemaan päivän muissa hiihdoissa.

”Kyllä se sytytti tähän sprinttipäivään ihan kunnolla, mutta kyllä tuli vedettyä niin kova ja finaalissa huomasi, että jalka painaa”, mietti Böök kuitenkin iloisena.

Myös Pargas IF:n 20-vuotias Anni Lindroos hiihti ensimmäiseen Suomen Cupin sprinttifinaaliin. Harmillinen kaatuminen finaalissa ei antanut mahdollisuuksia taistella sijoituksista tänään.