Joensuu ja Mäki vapaan kisojen voittoihin Vantaan laduilla

Suomen Hiihtoliitto

Hiihdon Suomen Cup jatkui tänään Vantaalla 5 ja 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuilla. Olympiaurheilijoiden tähdittämässä kilpailussa voittoon hiihtivät Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu ja Pohti SkiTeamin Joni Mäki

Jasmi Joensuu hiihti kotiyleisön edessä selkeään voittoon. Eroa toiseksi hiihtäneeseen Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärään syntyi lähes 15 sekuntia. 

”Tosi kiva oli hiihtää kotiyleisön edessä ja halusin hiihtää tänään kovaa ja kyllä se onnistui. Oli ihan mahtavaa, että noin moni (vantaalainen) pääsi paikalle, mahtava homma”, loisti Joensuu tyytyväisyyttään sekä hiihtoonsa että yleisön kannustukseen.

Kilpailun kolmas oli Visa Ski Teamin Emmi Lämsä vajaan 18 sekunnin erolla Joensuuhun.

”Tuntui että kähdin napsun liian kovaa, olin tuossa alkumatkasta Jasminia edellä, mutta puolimatkasta se kääntyi. Olen kuitenkin tyytyväinen, että jaksoin kuitenkin pitää sitä suht samaa vauhtia, millä lähti. Latu oli hyvässä kunnossa ja liukas”, kertoin Lämsä, joka ennakkoon jännitti sääolojen vaihtelun tuomia haasteita laduille. 

Miehissä normaalimatkoille pitkän tauon jälkeen palannut Joni Mäki hiihti voittoon sekunnin erolla Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyväriseen. Vauhdinjako mietitytti Mäkeä alkumatkasta.

”Yllättävän ehjä siitä sitten kuitenkin tuli, vaikka ekalla kierroksella mietin, lähdinkö liian lujaa. Hyvin tuli maaliin asti. Kyllä sekin kiritti itseä (kun kuuli Perttu Hyvärisen hiihtävän kovaa) tänään, ja koitin maaliin asti puristaa kovaa, ja tiesin, että se voi siitä vielä taittua”, kertoi rennonoloinen Mäki. 

Mäen kausi on ollut ailahteva sairastumisten vuoksi ja kaksi viikkoa sitten SM-hiihdoissa Imatralla sprintti kulki vanhaan hyvään tapaan. Tänään Mäki sai myös vahvistuksen normaalimatkan kunnostaan. 

”Pikkuisen levollisempi (olo), kuin ennen tätä. Nyt tuolle normaalimatkallekin saatiin viitettä siitä missä mennään”, jatkoi Mäki, joka ei hiihdä keskiviikon viestissä, vaan siirtyy valmistautumaan olympiamatkaan Vuokattiin.

Kolmanneksi 10 kilometrin nopeassa kisassa hiihti Jämin Jänteen Lauri Lepistö, jonka aikaero voittaneeseen Mäkeen oli 12,5 sekuntia.

Tulokset I naiset I miehet
Pistetilanne I naiset I miehet

Vantaan Suomen Cup jatkuu keskiviikkona viestihiihdoilla. Aikataulu alla.

Kilpailuohjelma

Keskiviikko 19.1. 
18:10 Naiset Viesti, V, 3 x 5 km
19:15 Miehet Viesti, V, 3 × 7,5 km