Joensuu ja Hakola distanssimatkojen Suomen mestareiksi Imatralla

SHL / Touho Häkkinen

Suomen mestaruushiihdot jatkuivat Imatralla perinteisen 10 ja 15 kilometrin normaalimatkoilla. Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu antoi vahvan näytön kunnostaan voittaen kultaa minuutin ja 17 sekunnin marginaalilla. Paluun kilpaladuille loukkaantumisen jälkeen tehnyt Jämin Jänteen Ristomatti Hakola oli vahva miehissä ja hiihti voittoon reilun puolen minuutin erolla.

Jasmi Joensuu toivoi ennakkoon vahvaa hiihtoa ja näyttöä distanssimatkalla. 

”Kyllä mä tänään halusin näyttää, että musta on normimatkankin hiihtäjäksi. Kyllä ne on vähintäänkin (viikonlopun tavoitteet) saavutettu, vaikka täältä puuttui kovia, mutta tuo ero seuraaviin kasvoi aika isoksi ja tän päivän suoritus oli varmaan yksi parhaita, mitä oon tehnyt normimatkalla”, sanoi Joensuu, joka vielä tekee päätöksen sunnuntain startista vasta aamulla tuntemusten mukaan. 

If Minkenin 25-vuotias Julia Häger hiihti hopealle. Häger oli iloinen ja hieman yllättynytkin mitalista vaikean alkukauden jälkeen. 

”Oli pieni yllätys. Alkukausi on ollut vaikea, mutta olen tuntenut, että kunto on tulossa. Tiesin, että hyvänä päivänä voin hiihtää kovaa”, kertoi Häger. 

Pronssille taisteli Vantaan Hiihtoseuran perjantaisen pariviestin mestari Anni Kainulainen

10km I naisetHakola ja Vuorela hiihtivät vahvat paluuhiihdot


Ristomatti Hakola oli ennakoidun vahva miesten perinteisen 15 kilometrillä. Tasaista vauhtia hiihtänyt Hakola piti johtopaikkaa lähes koko kilpailun ajan. 

”Lähdöstä maaliin koitettiin niin paljon mennä, kun vain riitti. Onhan se kilvanhiihto, en tiedän onko se mukavaa, mutta näinkun pääsee maaliin, niin silloin se on mukavaa”, naurahti Hakola, joka oli mielissään myös Jämin Jänteen kolmoisvoitosta. 

SM-hopealle hiihtänyt Markus Vuorela oli tyytyväinen paluukisaansa. Lokakuussa Val Senalesin korkeanpaikan leirillä jalkansa murtantut Vuorela on toipunut hyvään kisakuntoon.

”Hyvältä tuntui ensimmäinen kovempi startti, että saa itselle varmistusta siitä missä mennään. Hyvin meni myös kuntoutusjakso, fyysinen kunto pysyi hyvänä, ehkä enemmän hiihtämisen kanssa on ollut hakemista”, sanoi Vuorela, joka iloitsi myös kivuttomasta hiihtämisestä loukkaantumisen jälkeen.

Jämin Jänteen kolmoisvoiton sinetöi pronssille hiihtänyt Lauri Lepistö, joka taisteli sijoista Vuorelan, neljänneksi hiihtäneen Alexander Ståhlbergin ja Miro Karppasen kanssa. 

15km I miehet

Imatran SM-hiihtojen viimeinen kilpailupäivä sunnuntaina tarjoaa sähäkkää sprinttihiihtoa. Karsinta alkaa klo 9:00 ja erävaihe 10:45.

Urheilijoiden haastattelut löytyvät SoundCloud -palvelusta

SM-hiihtojen kisaohjelma

Sunnuntai 9.1.2022
9:00 Sprintti, karsinta (vapaa)
10:45 Sprintti, erävaihe ja finaalit (vapaa)

Lähtölistat, sprintti