Jo 17. kerran järjestettävä Vuokatin Aateli Race kokoaa yhteen hiihtolajien huiput – kovatasoinen kesäkilpailu antaa hyvää tilannekatsausta

© Jesse Väänänen

Juhannuksen jälkeisellä viikolla 29.-30.6. järjestettävä jo perinteeksi muodostunut Vuokatin Aateli Race kokoaa maastohiihdon, ampumahiihdon, yhdistetyn ja hiihtosuunnistuksen huiput Vuokattiin kilpailemaan maastojuoksussa sekä rullahiihdossa.

Maastohiihdon A-maajoukkueen valmentajaksi tälle kaudelle siirtynyt Juho Halonen korostaa, että kilpailutapahtuma toimii hyvänä alkukesän kunnon ja vireen mittarina. Kovatasoinen kesäkilpailu antaa hyvää tilannekatsausta, ja esimerkiksi juoksun osalta vertailua pystytään tekemään myös urheilijoiden aiempien vuosien tuloksiin.

– Lähes koko maajoukkue on mukana jälleen Aateli Racessa. Ensimmäinen korkeanpaikan leirimme loppui Livignossa kesäkuun puolivälin jälkeen, ja Aateli Race onkin hyvä tilannekontrolli, miten palautuminen leiristä on onnistunut, kertoo Halonen.

Pitkään nuorten valmennuksen parissa työskennellyt Halonen kannustaa nuoria hyödyntämään harjoituskaudellakin kilpailuja, jotka ohjaavat testien lisänä harjoittelua oikeaan suuntaan.

– Juoksutulosten kehittyminen on yleensä yhteydessä parantuneeseen kestävyyteen, rullahiihtokisoissa puolestaan vauhdit ovat yleensä kovempia kuin talvella, ja nämä toimivat hyvinä harjoituksina myös vauhtikapasiteetin puolelle, Halonen summaa.

Ampumahiihtäjä Erika Jänkä on odottaa innoissaan Aateli Racen kilpailuja. Vuokatin alppimajoissa leireilleen Jänkän kunto on vielä urheilijalle itselleen mysteeri.

– Odottavaisin mielin olen lähdössä kisaamaan. Aateli on konseptina hieno, ja kokoaa mukavasti hiihtokansan yhteen näin keskellä kesääkin, kiva päästä starttaamaan! Itselleni Aatelin alle on tullut neljän viikon tutkimusjakso Vuokatin alppimajoissa, joten kunto on sen suhteen aika mysteeri. En tiedä mitä odottaa, ja miten kroppa tuon tutkimuksen jälkeen reagoi, mutta Aatelista saa joka tapauksessa hyvän, kovan harjoituksen, Jänkä kertoo.

Vuokatin Aateli Raceen on ilmoittautunut 305 urheilijaa. Ilmoittautuneiden lista löytyy täältä. Kilpailu televisioidaan ja lähetetään koosteena YLE TV2 -kanavalla sunnuntaina 11.7.2021 klo 18:45 alkaen.

Tutustu kisaohjelmaan

Seuraa kisatunnelmia ja tuloksia sosiaalisen median kanavissa

#vuokatinaatelirace #aatelirace2021 #hiihtoviikko2021

Kisaviestinnän kanavana toimii kaikille avoin WhatsApp-ryhmä. Liity ryhmään