Jenny Rautionaho ylsi uransa parhaaseen suoritukseen Venäjällä – ”Tuohon on hyvä lopettaa tämä kausi”

Jesse Väänänen

Naisten mäkihypyn maailmancup jatkuu tällä viikolla Blue Bird kiertueen osalta Venäjällä. Tšaikovskissa Jenny Rautionaho kohensi uransa parasta sijoitusta ollen 24:s. Julia Kykkänen ja Susanna Forsström eivät yltäneet toiselle kierrokselle.

Ensimmäisellä kierroksella vaikeaan tuulirakoon hypännyt Rautionaho venytti hyppynsä 79.5 metriin ja oli toiselle kierrokselle lähdettäessä kilpailun 27:s. Toisella kierroksella Rautionaho hyppäsi 83.5 metriä ja nosti sijoitustaan kolme pykälää.

– Hyvä fiilis jäi kisasta, sain vähän petrattua hyppäämistä. Ekalla kierroksella olin vähän olosuhteiden urhi, mutta riitti kuitenkin toiselle kierrokselle. Pääsin sitten parantamaan uran parasta sijoitusta, Rautionaho kertoi kilpailun jälkeen.

Julia Kykkänen oli kilpailun 31. ja jäi toisen kierroksen paikasta vain yhden kymmenyksen päähän. Kykkänen hyppäsi 80 metrisen hypyn. Susanna Forsström oli kilpailun 34:s myös 80 metrisellä hypyllään.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli tyytyväinen suojattiensa kilpailuun.

– Jennyltä varsin mukavaa tekemistä ja uran paras sijoitus. Ei mikään jättionnistuminen, mutta onnistuminen kuitenkin. Tuohon on hyvä lopettaa tämä kausi. Susannalla myöskin hyvää hyppäämistä, harmittavan lähelle jäi toisen kierroksen paikka. Susanna on saanut täällä Tsaikovskissa juonen päästä kiinni, valitettavasti hypyt loppuivat kesken. Tuosta on hyvä lähteä tulevaisuuteen jatkamaan paremmin mielin vaikean kauden jälkeen. Julia on hypännyt melko hyvin täällä, nyt sattui vaan lapsonen tuossa ekalla kierroksella. Julialla sunnuntaina päätöskilpailu edessä, katseet sinne ja päättämään kausi hyvällä mielellä, Valta summasi päivän kilpailun.

Kilpailun voitti Itävallan Marita Kramer, toiseksi tuli Japanin Sara Takanashi ja kolmanneksi hyppäsi Slovenian Nika Kriznar.

Tulokset
Kuuntele kommentit SoundCloudissa