Jenny Rautionaho ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen Hinzenbachissa

Mäkihypyn maailmancup jatkuu naisten osalta viikonloppuna Itävallan Hinzenbachissa. Tiivis, kolmen osakilpailun viikonloppu käynnistyi tänään ensimmäisen karsinnan ja kilpailun merkeissä. 

Hinzenbachissa on mukana kaiken kaikkiaan peräti 70 hyppääjää. Jenny Rautionaho ja Julia Kykkänen selvittivät kovan karsinnan, kun 40 parasta mahtui mukaan varsinaiseen osakilpailuun. Molemmat suomalaishyppääjät ylsivät lopulta myös pisteille. Rautionaho oli parhaana suomalaisena 26:s ja Kykkänen 27:s.

Rautianaho nappasi uransa toiset maailmancup-pisteet ja ylsi myös uransa parhaaseen sijoitukseen. Rautionahon hypyt kantoivat 74 ja 77 metriä. Urheilija oli tyytyväinen nousujohteiseen kilpailuunsa.

– Hyvältä tuntuu. Oma taso riittää hyvin toiselle kierrokselle, ei tarvitse lähteä yrittämään mitään ylimääräistä, pohdiskeli Rautionaho.

Kykkänen jatkoi tasaisia otteitaan ja hyppäsi molemmilla kierroksilla 75 metriä.

– Pisteitä taas saatiin, se on tietysti positiivista, mutta ei se vielä kovin rentoa ole. Siitä se pikku hiljaa, totesi Kykkänen kilpailun päätteeksi.

Kilpailun voitti Slovenian Nika Kriznar ennen joukkuetoveriaan Ema Klineciä. Kolmanneksi hyppäsi Norjan Eirin Maria Kvandal. Hinzenbachissa jatketaan huomenna viikonlopun toisella karsinnalla ja osakilpailulla klo 12:30 alkaen.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa