Jenny Rautionaho yhdeksänneksi Willingenin toisessa kilpailussa – suomalaismiehiä ei nähty tänään toisella kierroksella

© Reichert/NordicFocus

Toinen maailmancupin kilpailupäivä saatiin päätökseen Saksan Willingenissä. Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho olivat naisten ensimmäisen kierroksen jälkeen peräkkäisillä sijoilla 11 ja 12. Rautionaho onnistui toisen kierroksen hypyllään nostamaan itsensä lopputulosten yhdeksänneksi. Kykkänen puolestaan joutui taipumaan hieman ja oli lopulta kilpailun 15. Päivän voittajaksi hyppäsi Norjan Silje Opseth.

Jenny Rautionaholla oli viikonloppuna vaikeuksia saada ote Willingenin mäestä, mutta viimeisenä päivänä homma toimi jo paremmin.

– Kiva, että päästiin hyppäämään. Seitsemän hyppyä se vaati, että sain mäestä kiinni. Ekalla kierroksella lähti vähän kieroon hyppy ja lähti metrejä uupumaan, mutta kivasti riitti noinkin korkeelle. Toisella sain sitten rennomman hypyn ja vähän pidemmän, jolla sain nostettua itseni TOP10. Voi olla ihan tyytyväinen, kertoi Rautionaho.

Julia Kykkänen joutui tänään odottelemaan toisen kierroksen hyppyvuoroaan jonkin aikaa.

– Hypyt oli tänään jo ihan hyviä, mutta sellainen reilukerhon kokoontuminen oli taas toisella kierroksella. Nyt voi pari viikkoa huilata ja katotaan sitten uudestaan, totesi Kykkänen.

Miesten kilpailussa suomalaisia ei nähty toisella kierroksella. Kasperi Valto oli 32., Niko Kytösaho 39. ja Eetu Nousiainen 43. Antti Aalto ei päässyt mukaan kilpailuun aiemmin tänään hypätystä karsinnasta. Mäkikilpailun voittoon hyppäsi Saksan Andreas Wellinger.

Päävalmentaja Lauri Hakola kuvasi summasi viikonloppuun sekä hyvää että kehitettävää.

– Viikonlopussa oli paljon hyviä asioita. Sitten vähän karvasta kalkkia päälle. Niko hyppäsi kaiken kaikkiaan tosi hyvin ja sai uransa parhaan sijoituksen. Tänään karsinnan nelonen ja myös kisassa viikonlopun yksi parhaista hypyistä minun mielestäni. Se valitettavasti kaatui olosuhteisiin, tuo tulos hänen kohdallaan tänään. Antti sai onneksi muutamia hyviä hyppyjä. Suorituksissa hirveitä vaihteluja. Ollaan jyvällä siitä, mistä se hyvä hyppy koostuu. Nyt koitetaan saada niitä palasia yhteen, että tasaisuutta alkaisi löytymään paremmin. Myös Antilta muutamia mallikkaita suorituksia viikonlopun aikana. Otetaan niistä koppia. Eetu on ollut sitten ihan petipotilaana koko reissun ajan ja yrittänyt tehdä sen minkä pystyy, mutta ei pystynyt omaa parastaan esittämään täällä. Pitää saada mies terveeksi ja sitten uutta matoa koukkuun. Kasperilta ihan asiallisia hyppyjä. Lähellä toisen kierroksen paikkoja molempina päivinä. Kisaan tulee vielä vähän turhaa ekstraa, mutta parhaat hypyt toimii ihan kohtuullisen hyvin. Ei muuta kun opetellaan tätä hommaa nöyrästi eteenpäin. Kasperikin onnistuu vielä varmasti kisatilanteessa saamaan niitä parhaita suorituksia ulos. Otetaan viikonlopusta hyvät asiat mukaan ja koitetaan oppia niistä, mitkä ei onnistunut ja lähdetään sitten kohti Lake Placidia tästä huomenna, summasi Hakola viikonlopun antia.

Mäkihypyn maailmancup
Willingen 2.-4.2.2024
Naisten tulokset
Miesten tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa
Päävalmentaja Hakolan kommentit

Mico Ahoselle Continental Cupin pisteitä Lillehammerissa

Myös miesten Continental Cup -viikonloppu saatiin Norjan Lillehammerin HS140-mäessä päätökseen. Viikonlopun molemmat kilpailut hypättiin lauantain tuuliolosuhteiden vuoksi sunnuntaina. Mico Ahonen oli päivän ensimmäisen kilpailun 26. hypyillä, jotka kantoivat 93,9 ja 93,3 metriä. Paavo Romppainen (35.), Henri Kavilo (38.) ja Arttu Pohjola (39.) karsiutuivat toiselta kierrokselta. Kilpailun voitti Puolan Maciej Kot.

Päivän toisen kilpailun voiton nappasi Itävallan Maximilian Ortner. Suomalaisia ei nähty kisan toisella kierroksella. Paavo Romppainen oli 31., Mico Ahonen 34., Henri Kavilo 35. ja Arttu Pohjola 39.

Mäkihypyn Continental Cup
Lillehammer 3.-4.2.2024
Ensimmäisen kilpailun tulokset
Toisen kilpailun tulokset