Jenny Rautionaho viidenneksi Salpausselän kisojen avauspäivänä – Niko Kytösaho miesten kilpailun 18.

Kuva: Jesse Väänänen

Mäkihypyn maailmancup jatkui kotimaisemissa Lahden Salpausselän suurmäessä. Viikonloppu käynnistyi naisten kilpailulla, jossa Jenny Rautionaho nousi toisen kierroksen hypyllään viisi sijaa ja nappasi kilpailusta upean viidennen sijan. Rautionahon hypyt kantoivat 116,5 ja 125,0 metriä. Myös Julia Kykkänen nosti asemiaan toisella kierroksella ja oli kilpailun kahdeskymmenes (108,0 ja 115,0 metriä). Päivän voittajaksi hyppäsi Slovenian Nika Kriznar.

Jenny Rautionahon päivä oli onnistunut, vaikka ensimmäisen kierroksen hyppyyn jäikin parannettavaa.

– Eka hyppy ei ollut ihan paras. Siinä jäi asento vähän puomilta taakse. Toinen hyppy oli perus rento, hyvä oma hyppy, niin sai kaivettua sitten lisää metrejä ja TOP5-sijoituksen. On kiva hypätä kotimäessä ja kivasti tänne oli tullut porukkaa kannustamaankin, iloitsi Rautionaho.

Lahti 29.2.-3.3.2024
Naisten kilpailun tulokset

Miesten kilpailun paras suomalainen oli Niko Kytösaho, joka oli tänään 18. Kytösahon hypyt kantoivat 121,5 ja 122,0 metriä. Antti Aalto oli kilpailun 28. (115,0 ja 119,0 metriä). Eetu Nousiainen oli 32. ja karsiutui näin niukasti toiselta kierrokselta. Myös Kasperi Valto (45.) ja Henri Kavilo (50.) jäivät ensimmäiselle kierrokselle. Miesten kilpailun voitti Slovenian Lovro Kos.

Niko Kytösahon tekeminen oli tänään hyvällä tasolla, mutta onni ei tuulten osalta ollut miehen puolella.

– Tämän päivän toinen hyppy oli selkeästi paras hyppy tänään, mutta siinä oli niin surkea tuulirako, ettei siinä ollut mitään tehtävissä. Kummulla tuntui hyvältä ja sen jälken suksi hakkasi edestakaisin ja kaikki vauhti meni siinä. Tänään vaan ei annettu pelimerkkejä. Oli ehkä vähän ekstrapainetta, kun on kotikisat ja pitäisi pystyä hyppäämään hyvällä tasolla. Eka hyppy oli ihan ok ja toinen aika hyvä, mutta ei vaan käynyt tuuri, eli siinä mielessä ihan hyvä päivä, kommentoi Kytösaho.

Vilho Palosaari, Mico Ahonen ja Arttu Pohjola eivät selviytyneet kisaan aiemmin tänään hypätystä karsinnasta.

Miesten kilpailun tulokset

Salpausselän kisat jatkuvat huomenna mäkihypyn osalta miesten suurmäen joukkuekilpailulla. Suomen joukkueessa hyppäävät Kasperi Valto, Eetu Nousiainen, Antti Aalto ja Niko Kytösaho.