Jenny Rautionaho uran parhaaseen sijoitukseen mäkihypyn maailmancupin avauksessa

Jenny Rautionaho hyppäsi yhdeksänneksi ja uransa parhaaseen maailmancupsijoitukseen Puolan Wislassa. Rautionahon hypyt kantoivat sateisissa olosuhteissa hypätyssä kilpailussa 124 ja 117 metriä. Julia Kykkänen sijoittui kilpailussa sijalle 27. 105,5 ja 109 metrin hypyillä. Kilpailun voittoon hyppäsi Norjan Silje Opseth. Miesten kilpailussa suomalaisista mukana olivat Antti Aalto sekä upeasti eilen debyytissään karsinnasta mukaan kisaan hypännyt Vilho Palosaari. Valitettavasti molemmat suomalaishyppääjät karsiutuivat kilpailun toiselta kierrokselta. Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen eivät selvinneet eilisestä karsinnasta mukaan kilpailuun. Miesten kilpailun voittoon hyppäsi Puolan Dawid Kubacki.

Uransa parhaan sijoituksen napannut Jenny Rautionaho oli luonnollisesti tyytyväinen päivän antiin.

– Nyt on saatu maailmancup avattua ja heti uran paras maailmancupsijoitus. Ensimmäisen kierroksen hyppy oli hyvä ja tasainen eikä toinenkaan huono ollut. Tyytyväinen voi olla starttiin ja tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Rautionaho iloitsi.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli myös erittäin tyytyväinen naishyppääjien suorituksiin.

– Olipa kerrassaan hieno päivä. Jenny kymmenen parhaan joukossa ja molemmat urheilijat toisella kierroksella. Jennyn ensimmäinen hyppy oli todella rento ja hyvännäköinen. Toinen hyppy ei ollut ihan yhtä hyvä muttei myöskään kaukana ensimmäisestä. Kiva nähdä, että hyppy on kehittynyt tuolle tasolle ja itseluottamusta alkaa löytymään. Myös Julialla huomaa, että reservistä löytyy aineksia parempaan, joka varmasti näkyy ajallaan myös kilpailuissa. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä maailmancupin avaus, toteaa Valta.

Maailmancup jatkuu huomenna naisten ja miesten henkilökohtaisilla kilpailuilla. Karsinnat hypätään samana päivänä. Kilpailut hypätään Wislan HS134-mäestä muoviseen alastulorinteeseen.

Naisten kilpailun tulokset
Jenny Rautionahon kommentit SoundCloudissa
Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valtan kommentit SoundCloudissa

Miesten kilpailun tulokset
Mäkihypyn maailmancup
Wisla, Puola 4.-6.11.2022

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

Ski Jumping Team Finland – #sjteamfin I Facebook I Instagram I Twitter