Jenny Rautionaho palkintokorokkeelle Sapporon maailmancupissa – miehet Wislan joukkuekilpailun kahdeksanneksi

©NordicFocus

Artikkelia muokattu 13.1. klo 23.10: korjattu Kojonkosken titteli lajipäällikköstä lajijohtajaksi.

Mäkihypyn maailmancupit jatkuivat tänään Japanissa ja Puolassa. Jenny Rautionaho hyppäsi naisten kilpailun toiseksi ja nappasi samalla uransa ensimmäisen podiumsijoituksen maailmancupissa. Rautionaho oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä (115,0 m) ja onnistui nostamaan asemiaan kaksi pykälää toisen kierroksen hypyllään (120,0 m). Julia Kykkänen oli kilpailun 27. Epäonnistuneen toisen hyppynsä myötä Kykkänen putosi 16 sijaa ensimmäisen kierroksen sijoituksestaan. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Eva Pinkelnig.

Jenny Rautionaho nostatti historiallisella tuloksellaan talviurheilukansan sykkeitä.

– Oli oikein onnistunut päivä ja en ihan osannut odottaakaan, että olisin toinen maailmancupin kisassa. On tiedetty, että siihen on hyvänä päivänä mahdollisuus ja tänään nyt oli sellainen päivä. Omasta mielestä handlasin hyvin olosuhteet. Ne oli erittäin haastavat; paljon lunta tuli ja ylämäki ei luistanut kovin hyvin. Onneksi uskoin siihen perustekemiseen ja se riitti tänään toiseen sijaan. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, iloitsi Rautionaho onnistumistaan.

Mäkihypyn maailmancup
Sapporo 12.-14.1.2024
Naisten kilpailun tulokset
Jenny Rautionahon kommentit

Miesten Super Team -joukkuekilpailussa Puolan Wislassa kaksikko Antti Aalto ja Eetu Nousiainen nappasi Suomelle kahdeksannen sijan. Joukkuekilpailun voitti Slovenia kaksikon Anze Lanisek ja Lovro Kos johdolla.

Mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtaja Mika Kojonkoski toimii Puolan kilpailuissa joukkueen valmennuksessa. Hänen mukaansa tänään saatiin täytettyä minimitavoitteet.

– Antti ja Eetu pystyivät tänään täyttämään minimitavoitteen, eli olemaan kolmella kierroksella mukana. Oltiin kahdeksan porukassa ja se oli tänään minimitavoite. Se on ok. Töitä tehdään paljon hyvien hyppyjen perään. Antin toinen hyppy oli tänään kohtuullinen ja siihen se tällä kertaa jäi. Hommat jatkuu; huomenna henkilökohtainen kisa ja sitten siirrytään Szczyrkiin, summasi Kojonkoski.

Wisla 12.-14.1.2024
Miesten kilpailun tulokset
Mika Kojonkosken kommentit

Innsbruckissa kilpailtiin mäkihypyn Continental Cupissa

Itävallan Innsbruckissa jatkettiin tänään mäkihypyn Continental Cupia. Suomalaisilla oli haastava päivä mäessä. Kalle Heikkinen oli kilpailun 37. ja Henri Kavilo 44. Mico Ahonen hylättiin liian suuren puvun vuoksi. Naisten kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Mäkihypyn Continental Cup
Innsbruck 12.-14.1.2024
Kilpailun tulokset