Jenny Rautionaho jälleen kärkikahinoissa Oslossa – taskuun eilisen tapaan neljäs sija

Artikkelia täydennetty klo 15.30. Lisätty osiot miesten osakilpailusta.

Jenny Rautionahon hyppyvire on kohdillaan. Suomalaishyppääjä nähtiin jälleen mukana kärkikahinoissa kovatasoisessa Oslon Continental Cupissa. Rautionaho sijoittui eilisen tapaan lopulta neljänneksi.

Rautionahon hypyt kantoivat molemmilla kilpailukierroksilla 98,5 metriä.

– Vähän jäi kaivelemaan, kun yhden sijan tipahti toiselle kierroksella. Toisella kierroksella oli taas kiire lentämään, siinä olisi ollut muutama metri otettavaissa. Kiva kuitenkin huomata, että omat heikommatkin hypyt riittävät noinkin korkealla. Luottavainen mieli jäi viikonlopusta, pohti Rautionaho.

Suomalaisista kilpailussa mukana nähtiin myös 15-vuotias Sofia Mattila. Mattila ponnisti ensimmäisellä kierroksella 74,5 metriä ja ansaitsi paikan kilpailun toisella kierroksella. Toisen kierroksen hyppy kantoi 73,5 metriä ja sijoitus 29:s. Mattila hyppäsi ensimmäiset kansainväliset kisansa heinäkuussa ja on ollut nyt kahdesti Continental Cupin pisteillä.

Tulokset

Eetu Nousiainen 13:s miesten iltapäivän kilpailussa – Jarkko Määttä täräytti kilpailun pisimmän hypyn

Eetu Nousiainen vastasi eilisen tapaan parhaimmasta suomalaissijoituksesta miesten toisessa osakilpailussa Oslossa. Nousiainen esiintyi jälleen tasaisen vahvasti ja hypyt kantoivat 99 ja 97 metriä. Nousiainen oli kilpailun 13:s.

– Kohtalaista, ei mitään säväyttävää. Tänään oli vähän vaikeampi päivä. Ei hätää hyppyjen suhteen, ollaan oikealla tiellä. Jatketaan treenaamista ja kilpailuja, kommentoi Nousiainen.

Valmentaja Lauri Hakola on tyytyväinen Nousiainen tasaisen vahvaan suorittamiseen.

– Eetun perustaso on suhteellisen hyvällä mallilla. Pientä vaihtelua on hyvän ja ei niin hyvän hypyn välillä. Tänään ei saanut parhaita hyppyjä, vaikutti hieman väsymystä olevan reissun päätteeksi, analysoi Hakola.

Toisella kierroksella nähtiin Nousiaisen lisäksi myös Jarkko Määttä, joka täräytti jälkimmäisellä kilpailukierroksella kilpailun pisimmän hypyn. Määtän huikea toisen kierroksen hyppy kantoi peräti 107 metriä Oslon HS106-mäestä. Määttä oli lopulta kilpailun 16:s.

– ”Jake” yllätti toisella kiekalla kisan pisimmällä hypyllä. Olkoonkin hyvä keli, mutta hyppy oli täysin erilainen (kuin aiemmat). Jarkon kohdalla kyse ei ole tekniikasta, vaan liiallinen analysointi ja liika miettiminen rikkoo herkän suorituksen automaation. Tänään oli tavoitteena päästää siitä irti, kertasi Hakola.

Muut suomalaiset jäivät toisen kierroksen ulkopuolelle. Andreas Alamommo oli 39:s ja Henri Kavilo hyppäsi sijalle 41.

Tulokset