Jenny Rautionaho 24:s Villachissa – Vilho Palosaari debytoi mäkiviikolla

© Nordic Focus

Mäkihypyn Silvester Tournament jatkui tänään Itävallan Villachissa. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jenny Rautionaho, joka hyppäsi kilpailussa sijalle 24. Julia Kykkänen oli 37:s.

– Tänään oli vähän parempaa. Karsinta oli pieni pettymys, mutta ensimmäisellä kierroksella pääsin lähemmäs omaa tasoa. Toisella kierroksella ei ollut oikein kelienkään puolesta tuuria ja pari sijaa tuli tiputusta. Parin vaikean viikonlopun jälkeen voi olla ihan tyytyväinen näihin toisen kierroksen paikkoihin. Nyt lähdetään kohti Sloveniaa ja jatketaan siellä, kommentoi Rautionaho.

Silvester Tournament jatkuu heti huomenna Ljubnossa Sloveniassa.

Tulokset
Jenny Rautionahon kommentit SoundCloudissa

Vilho Palosaari uransa parhaaseen sijoitukseen Oberstdorfissa

Keski-Euroopan mäkiviikon avauskilpailu hypättiin tänään Oberstdorfissa. Suomalaisia ei nähty kilpailun toisella kierroksella. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi mäkiviikon debytantti, 18-vuotias Vilho Palosaari, joka oli kilpailun 34:s. Sijoitus on nuorelle suomalaishyppääjälle uran paras.

– On nämä hienot kisat. Hyvällä fiiliksellä tässä on oltu, lähdetään yrittämään uudestaan Garmischissa, kiteytti Palosaari oman kilpailuhyppynsä jälkeen.

Valmentaja Janne Väätäinen iloitsi Palosaaren suorituksesta ja odottaa mäkiviikon tulevilta etapeilta positiivisempia suomalaissijoituksia.

– Ei voi olla hirveän pettynyt tähän päivään, vaikka tuloksellisesti ei olekaan sitä mitä halutaan. Vilholle mäkiviikon debyytti ja kaveri sai kovassa paikassa, 25 000 katsojan edessä, onnistuneen kilpailusuorituksen. Selkeästi Vilhon paras kilpailusuoritus tähän mennessä. Antilta ei missään nimessä huonoa hyppäämistä, puuttui viimeinen terävyys ja vähän karkaa tehoja taakse. Lähellä on, että se napsahtaisi kohdalleen, pohti Väätäinen.

Mäkiviikko jatkuu uudenvuodenaattona Garmisch-Partenkirchenin karsinnalla.

Tulokset
Valmentaja Janne Väätäisen kommentit SoundCloudissa

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa