Jenny Rautionaho 15. mäkihypyn maailmancupissa Lillehammerissa

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui Raw Air Tournamentissa Lillehammerissa. Kilpailu päästiin tuuliolosuhteiden takia aloittamaan puolitoista tuntia alkuperäistä aikataulua myöhemmin. Jenny Rautionaho oli ainoana suomalaisena kilpailussa mukana ja hyppäsi hienosti sijalle 15. Rautionahon hypyt kantoivat kilpailussa 119,5 ja 125,5 metriä. Raw Air Tournamentissa kokonaistilanteessa 15 parasta urheilijaa pääsee mukaan viikonloppuna hypättävään Vikersundin lentomäen kilpailuun. Rautionahon päivän suoritus riitti kokonaistilanteessa sijaan 13, jonka ansiosta Rautionaho tullaan näkemään viikonlopun kilpailussa. Julia Kykkänen ei selvinnyt karsinnasta mukaan päivän kilpailuun.

– Tänään pienen odottelun jälkeen päästiin hyppäämään kisaa ja oli kyllä elämäni kisa Lillehammerissa. Ensimmäinen kierroksen hyppy ei tullut ihan puhtaasti jalalta mutta toisella sain petrattua aika paljon ja hyvän hypyn tähän päätökseen. Kaiken kaikkiaan onnistunut päivä, Rautionaho summasi.

Myös naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli tyytyväinen Rautionahon päivän suoritukseen ja etenkin toisen kierroksen hyppyyn.

– Lillehammerin viimeinen kilpailu hypätty ja ihan mielettömän hieno kilpailu Jennyltä. Täällä on ollut vähän haastavaa eikä varmasti ole mikään Jennyn lempimäki ja on ollut vähän paineitakin mutta kaikesta huolimatta klaarasi kyllä homman erittäin hienosti. Tuo viimeinen kisahyppy oli varmasti Jennyn paras täällä Lillehammerissa. Näyttää siltä, että Jenny suoriutuu tällä hetkellä paineen alla kaikkein parhaiten. Hieno homma ja huomenna jatketaan kohti Vikersundia, Valta kertoi tyytyväisenä.

Kilpailun voittoon hyppäsi Saksan Katharina Althaus ennen Kanadan Alexandria Loutittia sekä Itävallan Eva Pinkelnigiä.  

Kilpailun tulokset
Jenny Rautionahon kommentit
Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valtan kommentit
Lillehammer, Norja 13.–16.3.  
RAW AIR Tournamentin kokonaistilanne