Mäkihypyn kesä-GP päätökseen Klingenthalissa – Jenny Rautionaho 13:s kokonaistuloksissa

Artikkelia päivitetty klo 16.30. Lisätty tiedot miesten kilpailusta.

Mäkihypyn kesäkiertue hypättiin tänään päätökseen Klingenthalissa. Suomalaisittain parhaasta sijoituksista finaalikilpailuissa vastasi vahvassa hyppyvireessä läpi kesän ollut Jenny Rautionaho. Rautionaho oli päivän kilpailussa 18:s. Rautionahon kilpailuhypyt kantoivat 114 ja 115 metriä.

Suomalaisurheilija koki ettei yltänyt hypyllisesti parhaimpaansa, mutta näki asiassa myös positiivisen puolen.

– Hyppääminen oli vähän vaikeaa koko viikonlopun. Reissun parhaat hypyt sain kuitenkin kisaan ja ne riitti 18. sijaan. Voi olla tietysti tyytyväinen, että vähän heikommillakin hypyillä pystyy olemaan 20 parhaan joukossa, pohdiskeli Rautionaho.

Rautionaho otti pitkän kiertueen kokonaistuloksista sijan 13.

– Kesä on ollut aika kiireinen, ollaan kierretty paljon kisoja. Kaikissa kisoissa yhtä lukuunottamatta pisteillä ja kokonaiscupissa 13:s. Aika hyvä kesä on ollut, päättää Rautionaho.

Naisten valmentaja Ossi-Pekka Valta oli kilpailun jälkeen äärimmäisen tyytyväinen Rautionahon kesän otteisiin.

– Mahtavaa kehitystä, mennyt kesä on ollut hyvä Jennylle. Tuollainen sijoitus kesä-GP:n kokonaistuloksissa, se on hieno homma ja siitä on hyvä jatkaa talvelle, pohti Valta.

Päivän kilpailun voitti Itävallan Marita Kramer. Toiselle sijalle hyppäsi slovenialainen Ursa Bogataj ennen Japanin Sara Takanashia.

Tulokset

Mäkihypyn kesä-GP:n kokonaistulokset

Miesten kilpailussa nähtiin mukana neljä suomalaishyppääjää, kun koko nelikko selvitti tiensä eilisestä karsinnasta mukaan varsinaiseen kilpailuun. Suomalaisten kilpailupäivä päättyi tänään kuitenkin ensimmäisen kierrokseen.

Parhaimmasta sijoituksesta vastasi Niko Kytösaho, joka oli ensimmäinen toiselta kierrokselta karsiutuja ollen 31:s. Kytösaho hyppäsi 122 metriä ja jäi toiselta kierrokselta 1,2 pistettä. Antti Aalto hyppäsi sijalle 36, Eetu Nousiainen oli 46:s ja Arttu Pohjola 47:s.

Japanilainen Ryoyu Kobayashi vei miesten kilpailun voiton ylivoimaisesti. Toiseksi sijoittui Norjan Halvor Egner Granerud ennen maamiestään Johann Andre Forfangia.

Suomen maajoukkue on harjoitellut kesällä tiiviisti Keski-Euroopassa. Harjoituskausi on ollut onnistunut, mutta kilpailuissa hyppääminen hakee vielä uomaansa.

– On ollut hyvä kesä, on tehty paljon töitä ja testailtu asioita. Totta kai olisi toivonut, että kisojen osalta se olisi nähty tuloksissa ja saatu vastinetta sille työlle, mitä on tehty. Kyllä me tiedetään, että missä liikutaan silloin, kun pojat hyppäävät omalla hyvällä tasollaan. Kilpailutekeminen on vielä jotenkin vaikeaa ja kontrolloitua. Suoritetaan vähän käsijarru päällä ja rentous puuttuu, kertoo päävalmentaja Janne Väätäinen.

Päävalmentaja ei ole huolissaan joukkueen tuloksista.

– Tiedetään, että kun rentous löytyy ja homma alkaa ’rokata’, niin kyllä nuo tuloksetkin näyttävät erilaisilta. Jatketaan sitä työtä, mitä tässä on tehty. Pojat ovat motivoituneita ja hyvin on harjoiteltu. Työmoraali on kova, silloin ollaan oikealla tiellä.

Tulokset
Mäkihypyn kesä-GP:n kokonaistulokset