Jenny Rautionaho 13. mäkihypyn naisten maailmancupin päätöskilpailussa – Eetu Nousiainen loukkaantui miesten karsinnassa

© Reichert/NordicFocus

Naisten maailmancupin päätöskilpailu hypättiin tänään Planican normaalimäestä. Jenny Rautionaho oli kilpailun kolmastoista 89,5 ja 93,0 metriä kantaneilla hypyillään. Julia Kykkänen hyppäsi kilpailussa puolestaan sijalle 27. Kykkäsen hypyt kantoivat tänään 85,5 ja 85,0 metriä. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Eva Pinkelnig. Maailmancupin kokonaistuloksissa Rautionaho ylsi hienosti lopulta sijalle 12 ja Kykkänen sijalle 27.

– Viimeinen kisa purkissa ja ihan tyytyväinen voi olla kolmanteentoista sijaan. Oli vähän vaikeuksia siirtyä lentomäestä tuohon mäkeen, niin onneksi sain treeneistä vähän petrattua kisaan. Kausi sujui kaikkineen jopa ehkä yli odotusten. Top15-sijoituksia lähdettiin hakemaan maailmancupissa. Kokonaiscupissa olin kahdestoista, tuli podium ja monta sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon, niin tyytyväinen voi olla. Vähän jää hampaankoloon, että loppukaudesta käyrä oli vähän alaspäin, mutta annetaan sen verran itselle armoa. Korjataan virheet kesän aikaan ja hypätään ensi kausi tasaisemmin, Rautionaho summasi.

Eetu Nousiainen loukkantui miesten lentomäen kilpailun karsinnassa

Eetu Nousiainen kaatui miesten karsintakilpailussa hyppynsä alastulon jälkeen. Nousiainen loukkasi tilanteessa polveaan eikä kilpaile enää viikonlopun aikana. Alustavien tutkimustulosten perusteella Nousiaisella on kaatumisen jäljiltä repeämä eturistisiteen kiinnikkeessä sekä kierukassa. Vamman laatu ja mahdolliset jatkotoimenpiteet tarkentuvat vasta Suomessa tehtävien tutkimusten jälkeen.

Planica 21.-24.3.2024
Kilpailun tulokset
Maailmancupin kokonaistulokset
Jenny Rautionahon kommentit