Jenny Rautionaho 13. mäkihypyn maailmancupissa Villachissa

© NordicFocus

Mäkihypyn naisten maailmancup jatkui tänään toisella Villachin osakilpailulla Itävallassa. Jenny Rautionaho oli jälleen hyvässä hyppyvireessä ollen päivän 13. Rautionahon hypyt kantoivat 86,0 ja 86,5 metriä. Myös Julia Kykkänen jatkoi tasaisia otteitaan. Kykkäsen sijoitus 84,5 ja 88,5 metrisillä hypyillä lopulta 20. Kilpailun voittoon hyppäsi Slovenian Nika Prevc, ennen Itävallan Eva Pinkelnigia ja Slovenian Nika Kriznaria.

– Karsinnassa oli hyvää tekemistä, mutta ensimmäisellä kierroksella sitten semmoiset viisi metriä ohi keulasta, niin metrit jäivät uupumaan. Toisessa hypyssä oli jo ajoitus kunnossa, mutta ei se sen parempaa hyppäämistä ollut. Vähän pettynyt olen, mutta karsinnat näyttää molemmilta päiviltä, että pystyn olemaan kärkikahinoissa, Rautionaho kertoi.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli kohtalaisen tyytyväinen päivän tulokseen, vaikka parannettavaakin jäi.

– Äkkiä tässä nälkä kasvaa, mutta jalkojen pitää pysyä maassa ja jatkaa omaa hommaa. Sieltä se tulos sitten tulee. Edelleen mennään ihan tavoitteiden kanssa samassa linjassa. Julia ei täällä Villachissa oikein ollut paras kaveri mäen kanssa, mutta jokainen hyppy meni parempaan suuntaan ja ihan positiivinen viikonloppu. Jenny teki puolestaan parhaat hyppynsä karsintoihin, mutta kilpailuissa ei sitten ihan natsannut. Siitä huolimatta tuloksen puolesta ihan positiivista tekemistä. Tästä voidaan hyvillä mielin jatkaa seuraavaksi kohti Japania, Valta summasi.

Mäkihypyn maailmancup
Kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa