Jenny Rautionaho 12:s Holmenkollenilla – Niko Kytösaho 27:s

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Oslon Holmenkollenilla HS134-mäessä. Jenny Rautionaho oli kahdella tasapainoisella suorituksellaan kilpailun 12., joka on hänen toiseksi paras saavutuksensa maailmancupissa tähän mennessä. Rautionahon hypyt kantoivat 122,0 ja 123,0 metriä. Myös Julia Kykkänen otti maailmancupin pisteitä. Hän oli tämän päivän 23. 115,0 ja 110,5 metrisillä hypyillään. Naisten kilpailun voitti Itävallan Chiara Kreuzer. Niko Kytösaho oli miesten kilpailun 27. hypyillä, jotka kantoivat 120,5 ja 111,0 metriä. Kilpailun voitti Slovenian Anze Lanisek.

Rautionahon hyppääminen on löytänyt hyvän uoman.

– Kaikinpuolin tasapainoinen ja hyvä kisa. Tekniikassa on vielä varaa parantaa, mutta onneksi jo huomenna on uusi päivä ja mahdollisuus, Rautionaho kommentoi.

Julia Kykkänen oli karsiutua tämän päivän kilpailusta, mutta Ruotsin Frida Westmanin poisjäännin vuoksi jury päätti nostaa Kykkäsen mukaan kilpailuun.

– Pienellä onnenkantamoisella pääsin kisaan ja ihan hyvä niin. Ekalla hypyllä pääsin täällä ekan kerran yli sata metriä, eli siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen. Ei se toinenkaan huono ollut, vaikkei ihan niin hyvä kuin ensimmäinen. Kohti huomista ja pidetään tuosta ajatuksesta kiinni, summasi Kykkänen.

Myös Kytösahon päivä oli myönteinen, vaikka toisen kierroksen epäonni pudottikin häntä tulosluettelossa.

– Eka hyppy oli ihan hyvä veto. Toinen ei ihan niin hyvä ja myös aika huono keli sattui siihen ja tuli pudotus tuloksissa alaspäin. Otetaan ekasta hypystä hyvät asiat ja lähdetään jatkamaan. Tässä on kahdeksan päivää kisaamista jäljellä RAW AIR:ia, Kytösaho muistutti.

Antti Aalto ja Eetu Nousiainen olivat mukana päivän kilpailussa, mutta eivät yltäneet kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Naisten kilpailun tulokset
Jenny Rautionahon kommentit SoundCloudissa
Julia Kykkäsen kommentit SoundCloudissa

Miesten kilpailun tulokset
Niko Kytösahon kommentit SoundCloudissa

Oslo, Norja 11.-12.3.2023