Jenny Rautionaho 11. mäkihypyn maailmancupissa Lillehammerissa

© Thibaut/NordicFocus

Mäkihypyn naisten maailmancup-kiertueen avauskilpailu käytiin tänään Lillehammerissa HS98-mäestä. Jenny Rautionaho aloitti kautensa vahvasti ollen kilpailun yhdestoista 91,0 ja 88,5 metrisillä hypyillä. Myös Julia Kykkänen ylsi kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Kykkäsen hypyt kantoivat 91,5 ja 86,5 metriä, jotka riittivät tänään sijaan 17. Kilpailun voittoon hyppäsi Japanin Yuki Ito ennen Ranskan Josephine Pagnieria ja Kanadan Alexandria Loutittia.

– Hyvä ja positiivinen kauden avaus. Parasta hyppäämistä itseltä koskaan Lillehammerissa, joten tästä on hyvä jatkaa huomenna isoon mäkeen, Rautionaho totesi.

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Niko Kytösaho, joka oli kilpailun 30. Kytösahon hypyt kantoivat tänään 88,5 ja 86,5 metriä. Muista suomalaisista Antti Aalto ja Eetu Nousiainen eivät yltäneet kilpailun toiselle kierrokselle. Miesten kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Stefan Kraft ennen Saksan Andreas Wellingeriä ja Itävallan Daniel Tschofenigia.

– Oli kyllä todella huono kisa. Eilisestä lähtien hyppääminen tuossa mäessä oli jostain syystä todella vaikeaa. Missään vaiheessa en saanut yhtään järkevää hyppyä tehtyä. Vaikea sanoa, mistä se johtuu. Onneksi huomenna päästään eri mäkeen, niin jos se hyppääminenkin lähtisi taas oikeille raiteille, kertoi Kytösaho.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa