Jasmi Joensuu kymmenes perinteisen sprintissä maastohiihdon maailmancupissa Oberhofissa

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Oberhofissa perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jasmi Joensuu, joka oli naisten kilpailun 10. Myös Anne Kyllönen oli mukana välierävaiheessa ollen päivän 11. Miesten kilpailussa Lauri Vuorinen oli parhaana suomalaisena kilpailun 13. Kaikkiaan kymmenen suomalaista nähtiin tänään mukana erävaiheissa.

– Kymmenen parhaan joukossa ja välieräpaikka, niin siihen olen toki tyytyväinen. Aika pienestä jäi finaalipaikka tänään kiinni, mutta kuitenkin positiivinen päivä. Pystyin jatkamaan hyvää tekemistä ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Vielä on monta kisaa jäljellä, missä on mahdollisuus tavoitella sitä finaalipaikkaa, Joensuu summasi.

Miesten kilpailussa kolmanneksitoista tullut Lauri Vuorinen ei ollut sen sijaan tyytyväinen päivän tekemiseen.

– Sprinttipäivä ohi ja periaatteessa kulku oli ihan hyvää tänään, mutta erä tuli kyllä hiihdettyä tyhmästi. Siitä ei sitten ansaittu jatkopaikkaa ja oli kyllä huonoa tekemistä. Tavoitteena oli lähteä rauhassa ja sitten kohentaa asemia tuohon nousun loppuun, että olisi sitten hyvällä paikalla loppukiriin. Se meni nyt sitten ihan pieleen. En päässyt oikein mihinkään, ja olin kuudentena viimeiseen laskuun. Siitä ei tuon enempää pystynyt nousemaan. Kolmanteen sijaan erässä se riitti. Vähän harmittaa ja ärsyttää, että jäätiin nyt tuohon, Vuorinen kertasi päivän kilpailua.

Naisten kilpailussa kaikki suomalaiset olivat mukana erävaiheissa. Lopputuloksissa Johanna Matintalo oli 15., Katri Lylynperä 17., Jasmin Kähärä 22. ja Tiia Olkkonen 29. Miesten kilpailussa Joni Mäki oli 15., Niilo Moilanen 17. ja Iivo Niskanen 25. Ristomatti Hakola (36.) ja Lauri Lepistö (47.) jäivät tänään erävaiheiden ulkopuolelle.

Maastohiihdon maailmancup
Oberhof 19.-21.1.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentti SoundCloudissa