Jasmi Joensuu ja Verneri Suhonen kymppisakkiin Ulricehamnin sprinteissä – Suhoselle uran paras sijoitus

© Pepe Korteniemi

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tänä viikonloppuna Ulricehamnissa sprinttipainoitteisesti. Jasmi Joensuu ja Verneri Suhonen vastasivat henkilökohtaisen sprinttipäivän parhaista suomalaissijoituksista, kun molemmat hiihtivät kymmenen parhaan urheilijan joukkoon.

Joensuu hiihti jälleen rohkeasti läpi päivän.

– Oli taas tosi hyvä päivä. Puolivälierä oli vähän miekkailua, mutta löysin ne väylät, että pääsin tarpeeksi lähelle kärkeä loppusuoralla. Välierässä lähdin hiihtämään mahdollisimman kovaa. Vielä se tuon verran jää (kärjestä), pitää saada loppuun kovuutta, että päästään finaaliin. Josko se Oberissa tulisi, sitä odotellessa, kommentoi tyytyväinen Joensuu kilpailun päätteeksi.

Suomalaisnaisista myös Anni Alakoski hiihti erävaiheeseen. Alakoski saavutti uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet. 

– Kokonaisuutena onnistunut päivä. Ensimmäiset MC-pisteet maistuvat todella hyvältä. Karsintahiihto oli tasainen veto. Erässä ei pystynyt vastaamaan porukan vauhtiin. Olen tyytyväinen päivään, totesi Alakoski.

Tulokset

Suhonen oli huojentunut sijoituksestaan vaikeiden viikkojen jälkeen. Sijoitus on Suhosen uran paras.

– Elämäni paras päivä hiihtourheilun parissa. On ollut vähän vaikeampia viikkoja, ei ole saanut tulosta ulos. Olen tiennyt, että olen hyvässä kunnossa. Tänään tuntui aamusta asti hyvälle ja tiesin, että voi tulla hyvä päivä. Lähdettiin erässä tiimitaktiikalla Laurin kanssa. Välierässä nautin täysin siemauksin, kommentoi Suhonen.

Koko suomalaisnelikko hiihti miesten sprintissä erävaiheeseen. Joni Mäki oli 13:s, Lauri Vuorinen 18:s ja Juuso Haarala 27:s. 

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa