Inola kahdeksas ja Pyy kymmenes parahiihdon mc-sprintissä Vuokatissa

Parahiihdon maailmancup jatkui vapaan sprinteillä Vuokatissa, jossa näkövammaisten luokassa kilpaileva Inkki Inola oli oppaansa Arttu Kaarion kanssa päivän parhaana suomalaisena kahdeksas. Kautensa avannut Sini Pyy oli kelkkahiihtäjien luokassa kymmenes.

– Varsinkin aika-ajo oli tosi hyvää hiihtoa itseltäni. Varmasti parasta vapaan hiihtoa tänä talvena. Jalat toimivat nyt hyvin, ja suksi oli ihan älytön! En ole noin hyvällä vaparin suksella aikaisemmin hiihtänyt, siitä oli iso apu, Inola sanoo.

– Erässä oli tukkoisempaa kuin karsinnassa. En oikein päässyt Hönkämäkeen kavereita haastamaanhaastamaan. Kokonaisuutena voi kuitenkin tyytyväinen olla.

Sini Pyy ei Vuokatin kilpailuista suuria odottanutkaan, mutta totesi menonsa olleen parempaa kuin ajatteli.

– Tiesin, että on niin paljon kysymysmerkkejä ilmassa, ja se näkyy tuloksessa. Totta kai tein itse taktisen mokan, mutta enemmän näkyy se, etten ole kisannut enkä saanut paineen alla tehtyjä kovia suorituksia yli vuoteen, Pyy sanoi.

Muista suomalaisista näkövammaisten luokassa kilpaileva Rudolf Klemetti oli oppaansa Joonas Hollon kanssa 16:s. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa Otto Urvanta haki maailmancup-tuntumaa kilpailun ulkopuolella, sillä hänellä ei ole vielä virallista luokitusta. Hän olisi ollut kilpailussa 15:s.

– Nyt tietää, minkälaista täällä on, mallikkaasti suoriutunut Urvanta sanoi kokemuksestaan innoissaan.

Tulossivu