Inkki Inolalle toinen palkintopallisija parahiihdon maailmancup-avauksesta

© Luukas Mäkelä

Parahiihdon maailmancupin avausviikko Vuokatissa paketoitiin eilen maastohiihdon osalta, kun vuorossa olivat perinteisen tyylin normaalimatkat. Miesten näkövammaisten sarjassa saatiin ilonaiheita suomalaisittain, kun Suomen parahiihdon ykkösnimi Inkki Inola yhdessä opashiihtäjänsä Arttu Kaarion kanssa nappasivat viikon toisen kakkossijansa perinteisen tyylin 10 kilometriltä. Kauden ensimmäinen kakkossija tuli viime lauantaina, kun Inola saavutti toisen sijan perinteisen tyylin 5 kilometrillä. Molemmissa kilpailuissa voitto meni länsinaapuriin, kun voittoon hiihti Ruotsin Zebastian Modin, yhdessä opashiihtäjänsä Daniel Richardssonin kanssa. 

Kuten lauantaina, oli Inola tyytyväinen myös keskiviikon hiihtoonsa, vaikka pieniä vaivojakin matkaan mahtui.

”Se oli hallittu suoritus tänään. Jälkikäteen voi miettiä oliko alku liian kova, kun kierrosajat alkoivat vähän tippua, mutta selkeästi koetettiin lähteä reipasta vauhtia pitämään ja ajamaan edellä meneviä kiinni. Alaselän kanssa oli vähän oireita kolmannen kierroksen alussa ja kun tilanne oli se, että ero taaksepäin oli aika selkeä ja toisaalta myös eteenpäin Modiniin (voittaja) oli eroa niin pyrittiin vetämään hallittu suoritus loppuun asti, ettei tulisi ainakaan katkeamisia.”

Inolan kauden jatko on vielä auki yhden maailmancup-viikon peruuntumisen vuoksi, mutta suunnitelmissa on ainakin hyödyntää Suomen tämänhetkiset loistavat lumiolosuhteet niin harjoittelun, kuin kansallisten kilpailujen osalta.

”Jatko on vielä vähän auki, sillä meillä piti olla Planicassa maailmancupia, mutta ne peruttiin ja on vielä auki mitä sen kisaviikon kanssa käy. Jos ennen Östersundin MM-kisoja ei tule maailmancupia enää niin kierretään sitten kansallisia kisoja Suomessa. Nyt on Suomessa hyvin lunta ja pystyn Keski-Suomessa tutuilla baanoilla hiihtämään ilman opashiihtäjää kovia kisaharjoituksia.”

Torstaina Vuokatissa vietetään välipäivää ja viikonloppuna vuorossa on vielä kolme kilpailupäivää ampumahiihdon parissa. 

Kisasivut