Ilmoittautuminen 15.4.2023 hiihdettävään Ylläs-Levi Hiihtoon on auki

© Ylläs-Levi Hiihto

Ylläs-Levi Hiihdon järjestäjinä toimivat nyt Visit Ylläs ja Visit Levi yhdessä hiihdon ammattilaisten kanssa. Järjestäjät haluavat tarjota hiihtäjille upean hiihtokauden huipennuksen. Hiihdon jälkeen halutaan juhlistaa pitkän kauden päättymistä ja ohjelmaa jo suunnitellaan. ”’Everyone is elite” on meidän ajattelutapamme” sanoo Kati Vehmas, Visit Ylläksen toimitusjohtaja.

Uudet tuulet puhaltavat Ylläs-Levi Hiihdossa. Kilpailu hiihdetään nyt ensimmäistä kertaa vapaalla hiihtotekniikalla. ”Kilpailun myöhäinen ajankohta pääsiäisen jälkeen puoltaa vapaan tekniikkaa, ainakin hiihtäjien suurimmat voiteluhaasteet ovat nyt jo valmiiksi ratkaistu”, sanoo hiihtovalmentaja Toni Roponen

Reitti pysyy tuttuna tunturista tunturiin vievänä Ylläs-Levi reittinä. Matkavaihtoehtoja on kaksi; 70 km ja 55 km. 70 kilometrin hiihdon reitti Ylläsjärveltä Leville pitkine nousuineen palkitsee osallistujan myös maisemillaan. Helpompaa haastetta kaipaavat voivat ilmoittautua 55 kilometrin hiihtoon Äkäslompolosta Leville. ”Tämän talven kisa on vapaalla, mutta vuonna 2024 hiihdetään taas perinteisellä. Tapahtuman kasvaessa meillä on tavoitteena järjestää hiihto sekä vapaalla, että perinteisellä vuonna 2025.” kertoo kilpailunjohtaja Mikko Koutaniemi. Ylläs-Levi Hiihto ja Rovaniemellä järjestettävä Jätkänkynttilä Ski Marathon vuorottelevat hiihtotapoja, jolloin perinteisen ystäville on tarjolla 42 km reitti 18.3.2023 Rovaniemellä.

Ylläs-Levi Hiihto on vakiinnuttanut asemansa kevään hiihtojuhlana, ja seuraavien Ylläs-Levi Hiihtojen alustavat päivämäärät ovat jo tiedossa: 6.4.2024 ja 5.4.2025.

Alkutalven tarjouksena osanottomaksut ovat 25.12. saakka 65 eur (70 km) ja 60 eur (55 km). Osallistuminen on siirrettävissä ilmaiseksi toiselle henkilölle 31.3.2023 saakka. Ilmoittautumisehdot ovat osallistujaystävälliset, ja Ylläs-Levi Hiihto tulee profiloitumaan iloisena, aurinkoisena ja reiluna tapahtumana, joka tehdään hiihtäjien näkökulmasta.

www.yllaslevi.fi
Ylläs-Levi Hiihto Facebook
Ylläs-Levi Hiihto Instagram

Lisätiedot:
Kati Vehmas, toimitusjohtaja, Visit Ylläs, puh. 040 512 7203, kati.vehmas@yllas.fi   
Pilvi Mäenpuro, tapahtumapäällikkö, Visit Levi, puh. 040 839 0314, pilvi.maenpuro@visitlevi.fi