Ilkka Herolalle kauden ensimmäinen podium Val di Fiemmessä – ”Kokonaisuudessaan todella hieno päivä!”

Päivän kilpailu Italian Val di Fiemmessä päättyi suomalaisjuhliin, kun Ilkka Herola nosti itsensä podiumille upealla hiihdolla. Ladulle 1:28 Norjan Jarl Magnus Riiberin perässä lähtenyt Herola nousi jo varhaisessa vaiheessa mukaan palkintopallikamppailuun. Viimeisessä nousussa Herolan onnistui kuroa eroa muuhun ryhmään ja maaliin hän hiihti upeasti toisena.

Kisan jälkeen Ilkka Herola oli tyytyväinen erityisesti hiihto-osuuteensa.

”Kokonaisuudessaan todella hieno päivä! Mäessä jäi vähän alastulo harmittamaan ja oli maansa myynyt fiilis hiihtoon lähtiessä. Kaikkein yllätykseksi se kääntyi vielä noin päin, että pystyin vielä nousemaan podium taisteluun, loppuratkaisun kanssa kaikki meni niin hyvin kuin mahdollista. Suksi pelitti hyvin ja ei jäänyt mitään valittamista tästä päivästä. Alastulokaan ei vienyt tämän päivän tulosta yhtään huonompaan suuntaan ja sijoitus oli paras mahdollinen, mitä oli saatavissa.”

Myös Eero Hirvonen esitti kovaa kuntoaan hiihtoladulla. Sijalta 26. matkaan lähtenyt Hirvonen nousi kisassa lopulta sijalle 12. Aivan tyytyväinen ei hän silti päivän kilpailuun ollut.

”12. sija ekasta Val di Fiemmen kisasta. Ihan ok tulos siihen nähden, että on ollut aika uskomattoman vaikea startti tähän viikonloppuun. Eilen ensimmäisellä harjoitushypyllä vähän vaarallinen hyppy ja sen jälkeen on ollut balanssin kanssa ongelmia, ei pysty oikein normaalia hyppyä lähteä rakentamaan. Aika vaikeaa on siis ollut Fiemmen pikkumäessä koko ajan. Tänään kisaan sain kuitenkin viikonlopun parhaan hypyn, ja pääsin kohtuulliselta paikalta lähtemään ladulle. Siitä pystyi hyvällä hiihdolla taistelemaan kohtuullisen tuloksen. Hiihtoon en ole varsinaisesti tyytyväinen, 12. sija lähtöpaikalta oli kuitenkin maksimisija, viimeisellä kierroksella pystyin porukkaa jättämään. Toivotaan, että huomisessa parisprintissä olisi parempaa menoa,” Hirvonen kommentoi päivän kilpailua. 

Mäessä hyvin hypännyt Perttu Reponen ei onnistunut pitämään asemiaan hiihtoladulla.

”Mäki meni tänään ihan hyvin omalle tasolle, siihen voi olla tyytyväinen. Hiihto-osuudella oli tosi vaikea päivä, oli vähän hengityksen kanssa ongelmia, eikä lähtenyt aukeamaan hiihto yhtään. Toivotaan, että sunnuntaina vähän paremmin suksi kulkisi,” 34. sijan napannut Reponen kertasi.

Kilpailun neljäs suomalainen Arttu Mäkiaho uskoo, että mäessä ei olla enää kaukana huippuhypyistä. Tänään suoritus riitti sijaan 36. 

”Mäessä luottavaisin mielin, se on pienestä kiinni, että sieltä saisi tulosta aikaan. Seefeldissä harjoitusleirillä tuli jo hyviä tuloksia, mutta en ole ihan vielä onnistunut niitä siirtämään kisaan, luottoa mäki tekemiseen on. Hiihto-osuudella oltiin pistejahdissa, oli kova ja realistinen tavoite olla pisteillä, mutta oli tosi vaikeaa. Se voinee johtua siitä, ettei korkea jälkeen tullut eilen tehtyä tarpeeksi kovaa aukaisua. Happo ei huuhtoutunutkaan elimistöstä ja sen takia tuli aika paha hyytyminen loppuun. Harmittaa että pisteet jäivät saamatta, mutta lähdetään huomenna Leevin (Mutrun) kanssa taistelemaan.”

Kilpailun voitti Norjan Jarl Magnus Riiber ja kolmanneksi tuli Vinzenz Geiger Saksasta.

Tulokset

Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa