Ilkka Herola yhdistetyn suomenmestaruuteen Kuopion Puijolla

© NordicFocus

SM-viikonloppu jatkui tänään Kuopion Puijolla yhdistetyn hiihto-osuudella. Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola oli eilisen mäkiosuuden jälkeen reilussa johdossa ja nappasi odotetusti suomenmestaruuden reilulla erolla (+1:46) toiseksi tulleeseen Ounasvaaran Hiihtoseuran Waltteri Karhumaahan. Pronssille sijoittui Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru.

Herola otti päivän hiihto-osuuden hyvänä valmistavana harjoituksena MM-kisoja ajatellen.

– Mukava oli kilpailla kotiyleisön edessä ja oli hieno huomata, että porukkaa oli löytänyt paikalle. Kisatunnelmaa oli Puijolla, vaikkei keli ollutkaan yleisöystävällisin. Omista suorituksista eniten jäi kaivelemaan eilinen mäkihyppykisa. Ei oikein kummallekaan kierrokselle saanut ihan parasta, vaan onnistunut hyppy tuli yhdistetyn mäkiosuudelle. Toki olisi mielellään siinä mäkikisassakin taistellut paremmista sijoituksista. Kokonaisuuteen voi kuitenkin olla tyytyväinen, hyppäämisen taso on kohtuullisen hyvä ja tasainen. Tämän päivän hiihto-osuuteen ei mitään yllätyksiä tarvinnut, mutta varmasti saatiin Planicaa varten tehtyä hyvä avaava harjoitus ja nyt voidaan kääntää katseet sinne, Herola kommentoi.

Planican MM-kilpailut starttaavat yhdistetyn osalta 24.2. naisten normaalimäen kilpailulla. Miesten yhdistetyn ensimmäinen kilpailupäivä on 25.2.

Yhdistetyn SM, tulokset 19.2.2023
Ilkka Herolan kommentit SoundCloudissa