Ilkka Herola vahvan hiihto-osuuden siivittämänä kuudenneksi – Minja Korhonen kauden päätöspäivän kymmenes

© Thibaut/NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Norjan Trondheimissa naisten ja miesten henkilökohtaisilla kilpailuilla. Miesten kilpailu hypättiin HS138-mäessä ja 10 km hiihtomatkalla. Ilkka Herola teki jälleen hienon nousun hiihto-osuudella ja oli parhaana suomalaisena kuudes. Eero Hirvonen oli päivän 15. ja päätyi maailmancupin kokonaiskisassa sijalle 10. Perttu Reponen onnistui ottamaan uransa parhaan henkilökohtaisen sijoituksen ja oli 19. Otto Niittykoski oli 34., Arttu Mäkiaho 42. ja Wille Karhumaa 50. Kilpailun voiton otti Itävallan Johannes Lamparter.

Ilkka Herola iloitsi hyvää kauden päätöstään. Hän oli maailmancupin kokonaiskilpailun 13.

– Kokonaisuutena hyvä päivä. Tälleen suoraan sanottuna paskalle kaudelle kohtuullinen lopetus kuitenkin. Mäessä ihan basic ok suorite, että ei nyt tietenkään mitään riemun kiljahduksia, mutta paljon huonompiakin on tänä vuonna nähty, niin siihen voi olla tyytyväinen. Hiihto oli ihan hyvä – päästiin jopa podiumtaisteluun mukaan, mutta siihen ei ollut kuitenkaan ihan paukkuja. Aika räväkästi joutui tänään aloittamaan – oli enemmän sellainen alkukirin kuin loppukirin päivä. Vähän paremmilla mielin pääsee lomille nyt tuon jälkeen, totesi Herola.

Naiset kilpailivat HS105-mäessä ja 7,5 km matkalla hiihtoladulla. Minja Korhonen jatkoi tasaisia otteitaan ja oli kilpailun kymmenes. Heta Hirvonen oli tänään 24. Kilpailun voittoon ylsi Norjan Ida Marie Hagen.

Minja Korhonen onnistui jälleen perushyvään suoritukseen ja nappasi maailmancupin kokonaiskilpailussa sijan 15.

– Vähän sama kun viime vuonna. Nää kauden vikat kisat on sellaista tietynlaista selviytymistä. Aika pitkä kausi takana. Silti TOP10 ja ihan sellasen oman perushyvän suorituksen pystyi tekemään. Ehkä se paras isku hiihtoladulla ja paras tekeminen mäessä jäi uupumaan, mutta ihan hyvä, että perustekemiselläkin pääsee top kymppiin. Se oli kyllä kiva. Pääsi myös loppucupissa TOP15-joukkoon, niin se oli kans kiva saavutus. Vaikka seitsemän osakilpailua jäi mun osalta välistä, niin siltä TOP15 loppustandingeissä. Nyt pientä lepoa ja parin viikon päästä SM-kisat ja sitten onkin aika lailla kausi paketissa, summasi Korhonen.

Yhdistetyn maailmancup
Trondheim 15.-17.3.2024
Naisten tulokset
Naisten maailmancupin kokonaiskilpailu
Miesten tulokset
Miesten maailmancupin kokonaiskilpailu
Urheilijakommentit