Ilkka Herola toinen kesä-GP:llä Itävallassa – Youth Cupista menestystä Emilia Vidgrenille

© Flawia Krawczyk

Yhdistetyn kesä-GP:n viimeiset osakilpailut kilpaillaan viikonloppuna Itävallan Tschaggunsissa. Suomalaisten vahvat otteet kesäkiertueella jatkuivat, kun tänään oli jälleen Ilkka Herolan vuoro nousta palkintopallille. Herola oli lauantai-illan kilpailun toinen ja johtaa myös kesä-GP:n kokonaistuloksia ennen huomista viimeistä osakilpailua.

Herola ponnisti mäkiosuudella 102,5 metriä ja oli mäkiosuuden seitsemäs. Eroa mäkiosuuden voittajaan Itävallan Martin Fritziin kertyi 19 sekuntia, jonka Herola kuroi rullahiihto-osuudella nopeasti kiinni. Kärkisijoista käytiin loppuun saakka kovaa kamppailua. Herola jäi lopulta kilpailun voittaneelle Norjan Jens Lurås Oftebrolle viisi sekuntia.

– Onnistunut hyppy. Ei täydellinen, oli taas alastulon kanssa vähän ongelmia. Hyvältä paikalta pääsin kuitenkin hiihtämään. Hiihto-osuus meni normaalisti ja suunnitellusti. Oberin kyykkäyksen jälkeen oli mukava nähdä, ettei siinä ollut mitään erikoisempaa, ihan hyvä hiihto, kertasi Herola.

Suomalaisilta nähtiin kilpailussa hyvää joukkuepanosta, kun Herolan lisäksi myös Eero Hirvonen mahtui kuuden parhaan joukkoon ja kaiken kaikkiaan viisi suomalaista ylsi 30 parhaan joukkoon. Perttu Reponen oli kilpailun 24:s, Waltteri Karhumaa 27:s, Otto Niittykoski 28:s ja Arttu Mäkiaho 38:s.

Minja Korhonen jatkoi naisten kilpailussa tasaisen vahvoja otteitaan. Korhonen hyppäsi mäkiosuudella 89 metriä ja oli osuuden yhdeksäs. Hyvä hiihto nosti nuoren suomalaisurheilijan kuudenneksi. Korhonen oli myös kuudenneksi nopein rullahiihto-osuudella.

Korhonen on kesäkiertueen kokonaistilanteessa jaetulla kolmannella sijalla.

Yhdistetyn kesä-GP:n viimeiset osakilpailut käydään huomenna klo 10.30 alkaen.

Naiset – Miehet

Kiertueen kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Emilia Vidgrenille voitto ja toinen sija yhdistetyn Youth Cupissa

Kesä-GP:n lisäksi Tschaggunsissa kilpailtiin perjantaina ja launantaina Youth Cupin merkeissä. Youth Cupissa kilpailtiin kahdessa ikäkategoriassa ja viikonlopun ohjelmassa oli kaksi henkilökohtaista kilpailua jokaista sarjaa kohden. Suomen Emilia Vidgren vei varmoin ottein nimiinsä tyttöjen YC1-sarjan (08–10-syntyneet) voiton perjantaina ja sijoittui lauantain kilpailussa toiseksi.

Vidgrenin kanssa samassa sarjassa kilpailivat myös Heta Hirvonen ja Lumia Nurmela. Hirvonen sijoittui perjantaina kymmenenneksi ja lauantaina viidenneksi. Nurmela otti kilpailuista sijat 14 ja 13.

Suomalaisedustusta nähtiin myös poikien 05–07-syntyneiden sarjassa. Peter Räisänen sijoittui perjantaina parhaana suomalaisena sijalle 21. Eemeli Kurttila oli 24:s ja Eetu Pulju 25:s. Lauantain kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Valtteri Holopainen, joka oli seitsemäs. Pulju oli kilpailun 13:s, Räisänen 18:s ja Kurttila 23:s.