Ilkka Herola parhaana suomalaisena kahdeksas yhdistetyn maailmancupissa Otepäässä

© Authamayou/NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään viikonlopun kolmansilla kilpailuilla Viron Otepäässä. Miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Ilkka Herola, joka lähti hiihto-osuudelle sijalta viisitoista +1:15 kärkeä perässä. Hiihto-osuudella Herola nousi hyvällä hiihdolla lopulta sijalle kahdeksan. Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli päivän 16., Perttu Reponen 26. ja Otto Niittykoski 35. Arttu Mäkiaho keskeytti kilpailun hiihto-osuudella. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Jarl Magnus Riiber.

– Joukkueena positiivinen viikonloppu. Ilkan ja Eeron osalta ollaan lähellä kärkitaistelua. Hyppyhommiin tarvitaan onnistumisia, ja sitä kautta luottoa ja vapautta. Hiihdossa ollaan aikalailla siellä missä pitääkin. Pertun ja Oton osalta onnistunut viikonloppu ja kaksi tärkeää quotapaikkaa lisää loppukauteen. Odotellaan nousujohteista loppukautta koko joukkueelle, päävalmentaja Antti Kuisma summasi viikonloppua.

Ilkka Herola oli tyytyväinen hiihtoonsa, mutta mäkiosuudella jäi parannettavaa.

– Ei ollut tänään tekisesti ihan niin hyvää mäessä, niin se jätti vähän B-finaaliin hiihto-osuudelle. Ihan hyvä lopputulema kuitenkin ja ehjä hiihto. Tuolla ladulla ei ihan hirveästi ole tehtävissä, siinä ei oikein kukaan putoa letkoista ja homma jää loppukirin varaan. Sitten on vielä kaiken lisäksi ahdasta, että pitää olla pelipaikoilla. Ihan seommoinen ok tulos tuolta paikalta, mutta vielä pitäisi paremmin hypätä, kertoi Herola.

Naisten kilpailussa Lumia Nurmela hylättiin mäkiosuudella eikä hän näin ollen startannut hiihto-osuudelle. Naisten kilpailun voittoon hiihti Norjan Ida Marie Hagen.

Yhdistetyn maailmancup
Otepää, Viro 8.-11.2.2024
Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa