Ilkka Herola päivän kahdeksas yhdistetyn maailmancupissa Otepäässä

© Authamayou/NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Viron Otepäässä miesten ja naisten henkilökohtaisilla kilpailuilla Gundersen-menetelmällä. Miesten kilpailun parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Ilkka Herola, joka lähti hiihto-osuudelle sijalta yksitoista +0:54 kärkeä perässä. Hiihto-osuudella Herola nousi lopputuloksissa sijalle kahdeksan. Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli 23., Otto Niittykoski 26., Perttu Reponen 31., ja Arttu Mäkiaho 38. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Jarl Magnus Riiber. Naisten kilpailussa Lumia Nurmela oli 22. Naisten kilpailun voittoon hiihti Norjan Ida Marie Hagen.

– Oli ihan hyvä päivä, ei valittamista. Suoritukset oliva hyviä. Ainoa tietysti, että joku virhe kävi siinä lakipisteellä hypyssä, että se tippui tosi paineettomasti ja korkealta. Normaalitilanteessa ei ole mitään ongelmaa tuollaiseen hyppyyn alastuloja tehdä. Tänään oli lentorata jotenkin sellainen, että ei siinä ollut oikein minkäänlaista mahdollisuutta. Muuten hyvä päivä ja hyvä tekninen parannus mäessä, Herola kertoi.

Myös Otto Niittykoski oli tyytyväinen päivään etenkin hyppäämisen osalta.

– Oli kyllä hyvä päivä tänään. Varsinkin mäessä oli sellainen veto, että voi olla tyytyväinen. Ladullakin oli ihan hyvän tuntuista hiihtoa. Vähän ehkä jäi harmittamaan se, että siinä muutama kaveri pääsi karkuun meidän letkasta toiseksi viimeisellä kierroksella. Siihen olisi ehkä itselläkin ollut haluja yrittää mukaan, mutta olin huonossa paikassa letkassa, niin ei päässyt siihen enää mukaan. Lopputulos oli kuitenkin ihan hyvä ja vihdoinkin taas kolmenkymmenen parhaan joukkoon, Niittykoski summasi.

Yhdistetyn maailmancup
Otepää, Viro 8.-11.2.2024
Miesten kilpailun tulokset 
Naisten kilpailun tulokset 
Urheilijakommentit SoundCloudissa