Ilkka Herola päätti Ramsaun maailmancupin 10:nteen sijaan – Minja Korhonen 18:s

© NordicFocus

Artikkelia päivitetty 17.12. klo 21:00. Lisätty tieto Rukan Continental Cupin lauantain osakilpailun tulokset.

Yhdistetyn maailmancup jatkui Itävallan Ramsaussa. Naisten kilpailuohjelmassa oli mäkiosuus normaalimäestä ja viiden kilometrin hiihto-osuus. Minja Korhonen starttasi ainoana suomalaisena päivän kilpailuun, sillä Annamaija Oinas jätti päivän kilpailun väliin sairastumisesta johtuen. Korhonen oli mäkiosuuden 20:s ja vahvan hiihto-osuuden jälkeen lopputuloksissa sijalla 18:s.  

Kaiken kaikkiaan Korhonen oli tyytyväinen viikonlopun suorituksiin.

– Ihan positiivinen fiilis jäi tämän viikonlopun kisoista. Hiihtokunto ainakin näyttäisi olevan hyvällä mallilla ottaen huomioon, että sairastelua ollut alla. Mäkipuolella ei kun vain kotiin treenaamaan, niin eiköhän se saada taas Otepäähän kuntoon, kommentoi Korhonen.

Naisten valmentaja Lasse Moilanen oli myös tyytyväinen nuoren urheilijan suorituksiin, vaikka kehitettävää etenkin mäessä vielä löytyy.

– Toinen maailmancupin kisaviikonloppu tälle talvelle takana. Minjalta tasaista suorittamista niin Lillehammerissa kuin Ramsaussakin. Mäessä on laskuasennon kanssa tällä hetkellä suurimmat ongelmat, mutta ei ole isoista asioista kiinni. Hiihtoladulla oli positiivista menoa. Tällä hetkellä kunto riittää taistelemaan kymppisakin sijoituksista, kunhan vain saadaan mäessä asento kohdalleen, summaa Moilanen.

Tulokset

Miesten lauantain ohjelma sisälsi mäkiosuuden normaalimäestä ja kymmenen kilometrin hiihto-osuuden. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi jälleen Ilkka Herola, joka oli mäkiosuuden 21:s ja vahvan hiihdon jälkeen 10:s. Hiihto-osuudelle Herola lähti puolitoista minuuttia kärkeä perässä.

Herola ei ollut tyytyväinen päivän hyppyyn, mikä vaikutti myös päivän sijoitukseen.

– Tänään oli mäessä vähän heikomman päädyn suoritus. Ihan ei saanut parasta siihen kohtaan, ja se ei tosiaan sitten riittänyt mihinkään. Vaikka ero keulaan ei mikään järisyttävä ollut, ei kärkiletkaan ollut mitään asiaa. Tämä oli kuitenkin tälle kaudelle ensimmäinen tasaisen hyvä viikonloppu. Hyvillä mielin voi lähteä joulun viettoon ja kohti uusia koitoksia, kommentoi Herola.

Eero Hirvonen paransi myös sijoitustaan mäkiosuuden jälkeen (mäkiosuuden 26:s) ja oli lopputuloksissa sijalla 13. Arttu Mäkiaho oli mäkiosuuden 51:s. Mäkiaho ei startannut hiihto-osuudelle. Leevi Mutru ei startannut päivän kilpailuun sairastumisesta johtuen.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Continental Cup Ruka

Yhdistetyn Continental Cupissa päästiin kilpailemaan lauantaina paremmissa olosuhteissa. Eilisen osakilpailun mäkiosuus jäi väliin haastavien tuuliolosuhteista johtuen, joten hiihto-osuus hiihdettiin eilen yhteislähtönä. Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi Otto Niittykoski, joka oli kilpailun kymmenes. Niittykoski oli perjantain yhteislähdön 29:s, ja hänen lauantainen kilpailuhyppynsä kantoi 121,5 metriä.

Tulokset