Ilkka Herola nousi podiumille hurjalla loppukirillä – kolme miestä pisteille Ramsaun maailmancupissa

© Roni Lukkarinen

Ilkka Herola hiihti päivän kisassa hurjan nousun ja loppukirissä onnistui varmistamaan itselleen kauden ensimmäisen podiumin. Mäkiosuuden jälkeen ladulle sijalta 19 lähtenyt Herola oli +1:29 kärjen perässä, ja kolmanteen sijaankin eroa oli yli puoli minuuttia.

Pitkässä letkassa hiihtänyt Herola kuitenkin paranteli asemiaan kisan edetessä ja loppusuoralla maalikameran kuvasta tarkasteltuna Herola otti kolmannen sijan. Päivän nopein hiihtäjä ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen loppuratkaisuun.

– Sehän oli loppujen lopuksi aika hieno päivä. Ei mitään täydellistä mäessä, mutta ladulla pystyi hyvin paikkaamaan sen mitä siinä oli otettavissa. Vähän jäi tuo loppuratkaisu sinällään harmittamaan, olisin mielestäni ollut niin hyvissä voimissa, että olisin jaksanut Vinzenz Geigerin kanssa siitä porukasta irrota, mutta siellä ei mahtunut sitten hiihtämään, Herola kommentoi kisan jälkeen.

Eero Hirvonen tuli päivän kilpailussa maaliin sijalla 19. Vaikean harjoituskauden jälkeen hiihto ei ollut vielä sillä tasolla kuin Hirvonen toivoisi, mutta mäessä näkyi jo positiivisia merkkejä.

– Ihan positiivisia merkkejä hyppäämisessä, siihen olen tyytyväinen. Ramsaun mäestä on hyppääminen ollut suhteellisen tasaista, vaikka tämän päivän kisahyppy ei ollut paras. Hiihtäminen on melkoista tuskaa, ei ole ihan vielä käynnistynyt meikäläisen kisakausi sillä puolella. Toivottavasti se lähtisi siitä aukeamaan, kun saa noita kisoja tuohon alle. Pisteitä tuli ja suhteellisen tasainen suoritus, joukkueena hyvä päivä, summasi Hirvonen. 

Arttu Mäkiaho hyppäsi 88 metriä aamun mäkiosuudella ja lähti ladulle sijalta 30. Ladulla hiihto kulki niin, että Mäkiahon onnistui nostaa sijoitustaan ja maalissa hän oli 26:s. Melkein kolmeen vuoteen ensimmäiset pisteet maailmancupista maistuivat Mäkiaholle.

– Pitää olla tyytyväinen tähän päivään, melkein kolmeen vuoteen ekat pisteet. Pitkä on ollut prosessi tässä välissä, ja uskokin on ollut koetuksella. Vielä siinä riittää tekemistä, mäessä en saanut vielä sellaista mitä on parhaimmillaan treeneissä pystynyt hyppäämään, siellä on vielä askel otettavana, ja sama on hiihtoladulla. Jaksaminen ei ihan riitä kuokkanousuihin, jalat on poissa pelistä. Uskon kuitenkin, että se helpottuu tästä kisa kisalta, kun saa nousu johteisia, järkevästi hiihdettyjä kisoja alle, niin uskon että kunto kohenee, Mäkiaho kertoi.

Otto Niittykoskella oli vaikeampi päivä. Mäessä hyppy kantoi 81 metriä ja hiihto-osuudelle Niittykoski lähti 41:s. Ladullakaan ei ollut helppoa, sillä ensimmäisellä kierroksella Niittykoski kaatui ja jäi letkan matkasta. Lopputuloksissa urheilija oli 40:s.

– Oli kokonaisuutena surkea päivä tänään. Mäessä ei ole tullut yhtään hyviä hyppyjä täällä, ja sama jatkui kisaankin. Hiihdossakin ekalla kiekalla kaaduin ja tipuin siinä sitten porukasta. Ei ollut enää motivaatiotakaan siinä hiihdellä. Maaliin kuitenkin pääsin ja en ollut viimeinen, niin jotain postiivista tästäkin päivästä löytyi, Niittykoski mietti. 

Tulokset
Kuuntele urheilijoiden kommentit Soundcloudista.