Ilkka Herola nousi mukaan voittotaisteluun Klingenthalissa

© Flawia Krawczyk

Yhdistetyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Saksan Klingenthalissa kahdella henkilökohtaisella kilpailulla. Ilkka Herola jatkoi vahvoja otteitaan ja oli jälleen mukana kilpailun voittotaistelussa. Herola hiihti viikonlopun ensimmäisessä kilpailussa neljänneksi.

Herolan mäkivire jatkui hyvänä ja suomalaisurheilija sijoittui 129,5 metrin hypyllään mäkiosuudella sijalle 16. Eroa kärkeen syntyi minuutti ja 23 sekuntia.

– Mäessä ei ihan 100% hyppy, ihan kohtuullista. Oli ihan hyvä paikka lähteä hiihtämään, kertasi Herola kilpailun päätteeksi.

Päivän nopeimmasta hiihtoajasta vastannut Herola hiihti kärkiletkan kiinni ja nousi mukaan voittotaisteluun saakka. Hieman epäonninen loppusuorataistelu jätti Herolan niukasti kolmen parhaan urheijan ulkopuolelle.

– Tein loppusuoralla kaistavalintani ja takaa Frenzel tuli sauvojen päälle. Jäi siihen se loppukiri, joskus se on tällaista. Suoritusten osalta kohtuullisen hyvä päivä, totesi Herola.

Suomalaisista myös parempaa mäkivirettä osoittanut Eero Hirvonen ylsi kilpailussa pistesijoille ja oli 23:s. Arttu Mäkiaho oli 47:s. Saksa otti kilpailussa kolmoisvoiton, kun Vinzenz Geiger hiihti voittoon ennen Fabian Riessleä ja Eric Frenzeliä.