Ilkka Herola neljänneksi Schonachin maailmancupissa

© NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Saksan Schonachissa. Ilkka Herola ylsi kilpailun neljänneksi, jääden 28,1 sekuntia voittajan taakse ja 11,3 sekuntia kolmossijasta. Eero Hirvonen oli kilpailun 23. Hänen eronsa kärkeen oli maalissa +1:59,6. Arttu Mäkiaho oli kilpailun 37. ja Perttu Reponen 39. Kilpailun voitti Norjan Jens Luraas Oftebro.

Ilkka Herola oli tyytyväinen päivän suorituksiinsa, mutta asetelmat hiihto-osuudelle lähdettäessä eivät olleet tälläkään kertaa suomalaiselle suosiolliset.

– Vähän jo alkaa sanattomaksi vetää, että mitenkä monta kertaa voi tuo sama kaava toistua näissä kisoissa. Toki siis eihän tuo edelleenkään ollut tuloksellisesti huono ja molemmat suoritteet oli ihan hyviä, mutta jännästi se vaan käy niin että joka kerta se minun lähtöpaikka on sellaisen gäpin takana, että yksin saa hiihtää koko matkan ja siinä ei sitten periaatteessa ole mahdollisuuksia mihinkään. Tai ei ainakaan tällä hiihtokunnolla. Pitäisi sitten tehdä aikamoisia venymisiä tuolla ladulla. Pari sirkuksen kovinta hiihtäjää vetää porukalla edessä ja seuraavat kaksi kovinta takana. Vähän orpo olo hiihdellä, että ei tuo nyt kovin nautinnollista ollut tänäänkään – mutta yritetään huomenna uudelleen, totesi Herola päivän suorituksistaan.

Eero Hirvonen oli päivän suorituksiinsa pettynyt.

– Surkea päivä. Todella huono hyppy ja todella huono hiihto ja siinäpä se sitten olikin, että eipä paljon mieltä ylennä. Ei tullut kummastakaan oikein mitään, että en tiedä miten se onkin välillä tämmöistä. Pitää toivoa, että huomenna olisi vähän parempaa sitten, kertoi Hirvonen.

Kilpailun tulokset
Ilkka Herolan kommentit
Eero Hirvosen kommentit
Schonachin maailmancup 10.-12.2.2023