Ilkka Herola kuukauden kilpailutauon jälkeen seitsemänneksi Seefeld triplan ensimmäisessä osakilpailussa

@Flawia Krawzcyk

Yhdistetyn maailmancupin viimeinen viikonloppu ennen olympiataukoa Itävallan Seefeldissä pitää sisällään kolme osakilpailua. Ilkka Herola sijoittui triplaviikonlopun ensimmäisessä kilpailussa seitsemänneksi. Perttu Reponen paranteli asemiaan hiihto-osuudella ja oli 22:s sivuten uran toiseksi parasta maaimancupin sijoitustaan. 

Triplan ensimmäisessä osassa vaikeat tuuliolot peruivat mäkiosuuden, ja hiihto-osuudelle lähdettiin torstaina hypätyn varakilpailun tulosten perusteella. Ilkka Herolan sijoitus oli 14:s ja mies lähtikin kuromaan kiinni vajaan kahden minuutin eroa johtavaan Jarl Magnus Riiberiin

Herolan hiihti vahvasti, vaikka edellinen maailmancupin startti on joulukuulta Ramsausta. Kilpailutauon aiheutti tammikuussa sairastettu korona.

”Mukavaa oli palata kilpailemaan tauon jälkeen, ihan tasapainoinen avaus”, iloitsi Herola päästessään jälleen kilpailemaan.

Hyppyosuutena käytetty varakilpailu ei kuitenkaan lämmittänyt Herolan mieltä. 

”Harmittaa, että jouduttiin käyttämään varakilpailua, se ei ollut kovin hyvä kilpailuna eikä suorituksenakaan optimaalinen. Kaikkine puomisäätöinen oli aika erikoinen kisa”, mietti Herola, joka viittasi jopa viiden puomin pudottamiseen varakilpailun edetessä. 

Hiihto oli Herolalla tutun vahvaa ja 7,5 kilometrin mittainen hiihto-osuus sujui Herolalta porukan 3:nneksi nopeimmin.

Olympiajoukkueeseen Herolan tavoin valittu Perttu Reponen sivusi maailmancupin toiseksi parasta sijoitustaan ollen 22:s. Sijalta 25. hiihtoon lähtenyt Reponen harmitteli tahmaisuutta, kun ladulle osui hankala päivä. 

”Eilisen varakisaan sain tehtyä parhaan hypyn ainakin eilisistä hypyistä, siihen voi olla suht tyytyväinen. Mutta tänään oli ladulla tosi vaikea päivä, ei oikeen hengitys pelannut ja tosi vaikea oli kisan alku, eikä se oikein lähtenyt rullaamaan”, analysoi Reponen, joka on kohta ollut kuukauden päivät kilpailu- ja harjoitusreissulla Keski-Euroopassa. 

Jesse Pääkkönen oli kilpailun 38:s ja Otto Niittykoski 47:s.

Seefeldin tripla jatkuu huomenna lauantaina normaalimatkan kilpailulla. Varakilpailu hypätään klo 11:30, mäkiosuus klo 14:00 ja hiihto-osuudelle lähdetään klo 16:00 Suomen aikaa. 

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa