Ilkka Herola kuudes Ramsaun maailmancupin ensimmäisessä osakilpailussa – Eero Hirvonen 11:s, Minja Korhonen 17:s

© NordicFocus

Artikkelia päivitetty 16.12. klo 20.45. Lisätty tieto Rukan Continental Cupin perjantaisen osakilpailun muutoksista.

Yhdistetyn maailmancup jatkui sekä naisten että miesten osalta Itävallan Ramsaussa. Naisten ensimmäisen päivän kilpailuohjelmassa oli mäkiosuus normaalimäestä ja viiden kilometrin hiihto-osuus. Minja Korhonen starttasi ainoana suomalaisena päivän kilpailuun, sillä Annamaija Oinas jätti päivän kilpailun väliin. Korhonen oli mäkiosuuden 19:s ja takaa-ajettavaa hiihto-osuudelle jäi vajaa kolme minuuttia. Lopputuloksissa Korhonen oli 17:s.

Korhonen oli tyytyväinen päivän suoritukseensa ja lähtee hyvillä mielin kohti seuraavaa kisaa.

– Kokonaisuudessaan tämän päivän kisaan voi olla ihan tyytyväinen. Vaikka mäessä on vielä vähän parannettavaa, ettei ihan vielä olla siellä omalla parhaalla tasolla. On ollut vähän sairastelua alla, niin siihen nähden hyvin kulki hiihto. Ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään taas huomiseen kisaan, Korhonen kommentoi.

Miesten perjantainen kilpailuohjelma sisälsi mäkiosuuden normaalimäestä ja kymmenen kilometrin hiihto-osuuden. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Ilkka Herola, joka oli mäkiosuuden 12:s ja vahvan hiihdon jälkeen lopputuloksissa sijalla 6. Herolalla oli mahdollisuus taistella paikasta palkintokorokkeella, mutta sinne hiihtovauhti ei kuitenkaan vielä ihan riittänyt. Siitä huolimatta suomalainen ylsi kauden parhaaseen suoritukseensa.

– Olihan se tietenkin kaiken kaikkiaan kiva paluu sairastelujen ja vaikean alkukauden jälkeen. Varsinkin hyppääminen ollut koko viikonlopun perustasolla ja kiva ollut kisata. Hiihto oli aika heikon tuntuista vielä, mutta se on sairastelujen jälkeen varmasti ihan ymmärrettävää, Herola kommentoi.

Eero Hirvonen ylsi myös kauden parhaaseen suoritukseensa ollen kisan 11:s (mäkiosuuden 18:s). Hirvonen ei hyvästä sijoituksestaan huolimatta ollut täysin tyytyväinen päivän suoritukseen, sillä parempaakin oli miehen mukaan tarjolla.

– Hyppääminen aika samanlaista perustasoa, mitä se on tässä ollut. Ei ollut kroppa valmis hiihdon starttiin ja jökkäs jalat heti ekaan nousuun ja meni sitten hiihtelyksi koko kisa. Oli siellä aika paljon parempaankin aineksia, jos olisi ollut hyvä hiihto, Hirvonen kertoo.

Arttu Mäkiaho oli kisan 42:s (mäkiosuuden 36:s). Leevi Mutru ei startannut päivän kilpailuun.

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Rukan Continental Cupiin muutoksia haastavien tuuliolosuhteiden vuoksi

Yhdistetyn Continental Cup starttasi perjantaina Rukalla. Rukan haastavista tuuliolosuhteista johtuen mäkiosuutta ei voitu hypätä lainkaan. Tämän myötä hiihto-osuus hiihdettiin alkuperäisestä poiketen massalähtönä. Tänään peruttu mäkiosuus hypätään huomenna, ja mäkiosuuden hyppyjärjestys perustuu tämänpäiväisen hiihto-osuuden tulosjärjestykseen. Hiihto-osuuden voitti Italian Aaron Kostner, toiseksi sijoittui Itävallan Manuel Einkemmer ja kolmanneksi hiihti Ranskan Mael Tyrode.

Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Jesse Pääkkönen, joka hiihti sijalle 11. Waltteri Karhumaa oli kilpailun 23:s, Arsi Tietäväinen 26:s, Rasmus Ähtävä 27:s, Otto Niittykoski 29:s, Herman Happonen 33:s, Valtteri Holopainen 46:s, Peter Räisänen 47:s.