Ilkka Herola kolmas Oberhofissa – Leevi Mutru nousi yhdeksänneksi

© Corinna Heitmüller

Yhdistetyn kesäkiertue jatkui tänään Oberhofissa viikonlopun toisella osakilpailulla. Ilkka Herola jatkoi eilisen tapaan palkintopallilla ja oli sunnuntain kilpailun kolmas. Suomalaisittain kymmenen parhaan joukkoon mahtui myös Leevi Mutru, joka sijoittui tasavahvan päivän päätteeksi yhdeksänneksi.

Herola hyppäsi mäkiosuudella 128 metriä ja jäi kärjestä 30 sekuntia. Viidentenä rullahiihto-osuudelle lähtenyt Herola hiihti kärjen nopeasti kiinni. Palkintopallisijoitukset jaettiin aivan loppumetreillä Johannes RydzekinVinzenz Geigerin ja Herolan kesken.

Herola oli päivän päätteeksi tyytyväinen kesäkiertueen avausviikonloppuun, vaikkakin olisi kaipaillut rullahiihto-osuuksille rankempaa maastoa.

– Oikein hyvä päivä. Hyvä, tasapainoinen hyppy. Ei mikään paras, mutta tällä hetkellä perustaso on hyvin hoodeilla. Rata on erittäin helppo ja tasainen, ei ihan minun juttu. Menee vähän loppuratkaisun odotteluksi. Tein tänään töitä turhan paljon, oli vähän tyhjä tuohon loppukiriin ja oli kovia kirimiehiä vastassa. Lopputulos on kuitenkin hyvä, oikein mukava on tästä jatkaa eteenpäin, pohtii Herola.

Mutrun kesä-GP:n avausviikonloppu oli Herolan tapaan hyvinkin räväkkä.

– Jopa itseäänkin kummastuttaa nämä hienot tulokset. Koko hyppäämisen taso on ollut tänä kesänä ihan eri levelillä. Nyt on tärkeää, että saa samaa tasoa näytettyä myös kilpailuissa. On todella hyvä, että treenipotentiaalia saa vietyä kisoihin ja saa sitä kautta itseluottamusta, toteaa Mutru.

Mutru suuntaa seuraavaksi harjoittelemaan Villachiin ja valmistautuu Itävallan osakilpailuihin.

– Oberwiesenthal jää nyt välistä. Tehdään hyvä valmistautuminen Villachin osakilpailuihin eikä ruveta ahnehtimaan, vaikka hyvä sijoitus olisi tällä hetkellä kiertueen kokonaistuloksissakin, päättää Mutru.

Kaikki suomalaiset mahtuivat tänään 30 parhaan urheilijan joukkoon. Maajoukkueeseen keväällä noussut Otto Nittykoski oli 26:s ja Arttu Mäkiaho 27:s. Päävalmentaja Petter Kukkonen oli tyytyväinen erityisesti joukkueen positiiviseen hyppyvireeseen.

– Ilahduttaa se, mitä on tapahtumassa ”Ilun” takana. On ounasteltu, että poikien vire on parempi kuin aikaisempina vuosina. Se juontaa juurensa siihen, että Falkon kanssa muutettiin ajatusta ja mielikuvaa hyppytekniikasta sekä sitä, miten uutta mielikuvaa valmennetaan. Ollaan saatu ainakin puolittainen varmistus, että oikealla tiellä ollaan, kommentoi Kukkonen.

Kesäkiertue jatkuu ensi viikolla Oberwiesenthalissa ja Itävallan Villachissa. Suomen joukkueesta vain Herola kilpailee Oberwiesenthalin osakilpailussa. Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho matkustavat seuraavaksi Villachiin valmistautumaan Itävallan kilpailuihin. Perttu Reponen ja Eero Hirvonen liittyvät joukkueen vahvuuteen Villachissa.

Tulokset
Kesä-GP:n kokonaistilanne

Urheilijoiden ja valmentajan kommentteja SoundCloudissa