Ilkka Herola jälleen podiumilla – ”Vähän jäi kuitenkin vielä hampaankoloon”

© Flawia Krawczyk

Ilkka Herola jatkoi vahvoja otteitaan kesä GP-sarjan kolmannessa osakilpailussa. Hyppääminen sujui hienosti, ja Herola lähtikin rullahiihtoon vain 14 sekuntia kisaa johtavan Saksan Terence Weberin perässä sijalta neljä. 

Veturina toimineen Herolan onnistui tiputtamaan Oberwiesenthalin kovalla radalla kyydistään muut, mutta lopussa saksalainen Vinzenz Geiger ja Itävallan Mario Seidel kirivät Herolan ohi.

– Vähän kaksijakoinen fiilis, sortui kyllä omaan tyhmyyteen tämä kisa. Tuli tehtyä liikaa töitä radalla, ei olisi pitänyt vetää letkaa koko aikaa. Eväät oli syöty jo mäkeen lähtiessä, mutta näitä oppirahoja on makseltava, kun ei ole vielä riittävästi kokemusta keulalta lähtemisestä. Pitäisi luottaa siihen, että vaikka takaporukka lähestyy, uskaltaisi säilyttää oman taktiikkansa.

– Toki kolmas sija on hyvä. Edelleen on todella hieno homma, että hyppääminen kulkee noin hyvin ja hienoja päiviä nämä on. Vähän jäi kuitenkin vielä hampaankoloon, Herola kertoi kisasta.

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen on tyytyväinen kokonaissuoritukseen kesä GP:llä, mutta päivän taktiikassa olisi ollut vielä parannettavaa.

– Hiihdon taktiikka epäonnistui hieman. Vetovuoroa olisi pitänyt antaa muillekin ja säästää energiaa. Olisiko se riittänyt yhtään parempaan lopputulokseen, on vaikea sanoa. Tuntui kuitenkin, että tänään olisi ollut enemmän otettavissa kuin kolmas sija.

– Toisaalta kun ajattelee kokonaiskuvaa, ja sijoituksia mitä tässä on ollut, ei voi olla pettynyt. Urheilussa vaan tuppaa olemaan niin, että nälkä kasvaa syödessä, ja ajattelee, että koko ajan pitäisi olla parempaa ja parempaa. Historiaan nähden hyvin on mennyt, ja kiva lähteä Villachiin. Siellä sitten taas vähän isompi porukka Suomelta mukana, viisi miestä kilpailee. Koitetaan tehdä positiivinen päätös siellä tälle kesä GP:lle, Kukkonen summaa.

Tulokset
Kesä-GP:n kokonaistilanne

Kuuntele kommentteja SoundCloudissa