Ilkka Herola jälleen kymmenen parhaan joukkoon Saksan Schonachissa – Eero Hirvonen 15:s

© NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Saksan Schonachissa. Ilkka Herola ylsi jälleen kymmenen parhaan joukkoon. Hän oli kilpailun kahdeksas, jääden +1:02,7 kilpailun voittaneesta Johannes Lamparterista. Eero Hirvonen paransi sijoitustaan eilisestä, ollen tänään lopputulosten 15. Hänen eronsa kärkeen oli +1:19,5. Arttu Mäkiaho oli kilpailun 32. ja Waltteri Karhumaa 36.

Ilkka Herola oli tyytyväinen ehjään viikonloppuun, ennen MM-kilpailuvalmistautumisen aloittamista.

– Ei tänään ihan mäessä saanut parasta irti ja olosuhteetkin vaihtelivat. Sieltä puolelta jäi vajaaksi, mutta oli kuitenkin pitkästä aikaa vähän tavallisempi hiihto-osuus, että siellä oli muitakin hiihtäjiä. Ehkä jäi parempi maku kuin eilen tuosta hiihdosta. Kokonaisuutena ihan ehjä viikonloppu ja edelleen se hyppäämisen perustaso miellyttää. Toivotaan, että kun vähän keventää pikku hetken ennen MM-kisoja, niin hiihtokuntokin löytäisi viimeisen uomansa, niin olisi sitten siellä viimeisen päälle tikkarissa. Ihan positiivisin mielin voi lähteä tästä eteenpäin, totesi Herola.

Eero Hirvonen kuvasi päiväänsä eilisen kaltaiseksi.

– Eipä nyt kovin paljon eroa tuo päivä eilisestä. Mäessä aavistuksen parempi suoritus. Ei ihan niin floppi, mutta ei nyt mikään kovin hyväkään suoritus. Vähän vaikeasti lähti pyörimään tuo homma tuolla mäessä tänä viikonloppuna, eikä oikein saanut kiinni siitä hommasta missään vaiheessa. Hiihto nyt oli teoriassa ihan hyvän tuntuista. Oli riski avauskierros ja teoriassa onnistui ihan hyvin, mutta oli aavistuksen liian kova se vauhti, että sai Ilkan porukan kiinni ekan kierroksen loppuun. Sitten toiselle kierrokselle pääsin siinä mukana tulemaan, mutta sitten siinä vähän lisättiin vauhtia siinä porukassa ja oli pakko vaan ottaa vähän happea vähän aikaa, että selviää pois sieltä. Loppuajan, kun olin ottanut kevyemmin, niin tulin samaa vauhtia käytännössä, kun se porukka, mutta turhaan jäin yksikseni hiihtelemään. Eipä siinä – hyvä yritys mutta luu jäi käteen siitä hommasta, summasi Hirvonen päivän kulkua.

Kilpailun tulokset
Ilkka Herolan kommentit
Eero Hirvosen kommentit