Ilkka Herola liiteli toiseksi Otepäässä – Eero Hirvonen myös kymmenen parhaan joukossa

© NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui Viron Otepäässä henkilökohtaisilla osakilpailuilla. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Ilkka Herola, jonka hurja hyppy siivitti hänet kilpailun toiseksi. Herola oli yhteislähdön 20:s, ja hänen 98,5 metrin hyppynsä siivitti hänet kilpailun toiseksi. Lisäksi Eero Hirvonen sijoittui kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon ja oli lopputuloksissa 7:s.

Ilkka Herola oli odotetusti tyytyväinen päivän suoritukseen.

– Oli tietenkin tosi hieno päivä, nämä ovat aina ikimuistoisia juttuja. Hiihto-osuus ei tarjonnut mitään ihmeellistä, ihan tavallista toimintaa siellä. Siellä ei tälläkään kertaa mitään merkittäviä eroja syntynyt. Mäessä sitten osui kaikki kohdalleen ja tässä nyt on ollut hyvä meininki koko viikonlopun. Oli hyvä itseluottamus ja ei vaadittu mitään ihmeitä. Tosi onnistunut hyppy tietenkin ja tällä kertaa se palkittiin kakkossijalla ja siihen voi olla tyytyväinen, Herola summasi päivää.

Myös Eero Hirvonen oli hyvässä kilpailuvireessä etenkin mäkiosuudella.

– Kokonaisuutena tietenkin hyvä päivä molemmille minulle ja Ilkalle. En ole tainnut aiemmin massastartissa edes pisteitä saada, joten hyvä petraus siihen. Hiihto-osuudella nyt ei yllättäen mitään hirvittäviä eroja saatu aikaan, sen verran helppo latu on, ettei se oikein sovellu tuohon kisamuotoon. Kiva tietenkin, että onnistui mäkiosuudella. Ehkä olisi ollut aineksia mennä vähän pidemmällekin mutta ihan tyytyväinen pitää tietenkin olla tuohon, Hirvonen kommentoi.

Muita suomalaisia ei nähty tänään 30 parhaan joukossa. Jesse Pääkkönen oli kilpailun 36:s, Otto Niittykoski 38:s ja maailmancupin debyyttinsä tehnyt Herman Happonen 46:s.

Naisten kilpailu jouduttiin perumaan kokonaan kovasta tuulesta johtuen.

Otepään maailmancup jatkuu huomenna sekä naisilla että miehillä henkilökohtaisilla osakilpailuilla. Miesten mäkiosuus starttaa klo 10 ja naisten klo 11.30.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa