Ilkka Herola 14:s finaaliviikonlopun avauskilpailussa – Leevi Mutrulle tärkeät MC-pisteet

© Romina Eggert

Yhdistetyn maailmancup huipentuu viikonloppuna Saksan Klingenthalissa. Voimakkaat tuulet värittivät viikonlopun käynnistymistä, mutta finaaliviikonloppu saatiin lopulta käyntiin ja ensimmäinen osakilpailu päättyi Norjan Jarl Magnus Riiberin voittoon.

Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Ilkka Herola, joka oli lopputuloksissa 14:s. Herola oli hiihtoajoissa päivän nopein ja nousi ladulla 12 sijaa. Herolan hyppy kantoi aamupäivän mäkiosuudella 118 metriä ja eroa kärkeen kertyi reilut kaksi ja puoli minuuttia.

– Kaikin puolin mielenkiintoinen hyppypäivä. Ei nyt ihan parasta saanut tänään irti, Tasapaksuja hyppyjä, kertasi Herola.

Tutun vahva hiihtokunto lämmitti urheilijan mieltä.

– Hiihto oli tietysti OK, kyllä sekin tässä kohtaa vähän lohduttaa. Toivottavasti päästään huomenna hyppäämään, pohti Herola.

Suomalaisista myös Leevi Mutru ylsi maailmancupin pisteille ja oli 28:s. Pistesijoitus oli tärkeä niin urheilijalle kuin koko joukkueellekin. Pisteiden myötä Suomelle varmistui yksi quota-paikka lisää. Kausi on ollut Mutrulle haastava ja tasapainoinen suoritus antoi aihetta nauttia hetkestä.

– On ollut haasteellinen kausi ja olen päässyt todella vähän kilpailemaan. Siitä huolimatta tänään lähti treenit mukavasti käyntiin mäessä ja pääsin aika hyvin käsiksi mäkeen, kertasi Mutru hyppäämistään.

– Pisteet olivat arvokkaat koko joukkueelle ja tämä oli se, mistä tultiin tänne taistelemaan. Olen todella tyytyväinen. Totta kai katseet ovat tulevassa, mutta tästä positiivisesta onnistumisesta on hyvä hetki nauttia, kommentoi Mutru

Wille Karhumaa oli päivän 40:s ja Eero Hirvonen keskeytti hiihto-osuuden. 

– Mäki oli hukassa ja jotenkin kroppa on ihan sekaisin. Tänään ei ollut mitään mahdollisuutta hiihtää kilpaa, kommentoi Hirvonen keskeytettyään kilpailun.

Yhdistetyn maailmancup päättyy huomenna Klingenthalissa, kun ohjelmassa on viikonlopun toinen henkilökohtainen kilpailu.

Tulokset

Ilkka Herolan ja Leevi Mutrun kommentit SoundCloudissa