Ilkka Herola 11:s Otepäässä – Otto Niittykoski uransa parhaaseen sijoitukseen

© NordicFocus

Artikkelia päivitetty 8.1.2023 klo 21.00: lisätty Youth Cupin tulokset.

Yhdistetyn maailmancup jatkui Viron Otepäässä henkilökohtaisilla osakilpailuilla. Suomalaisnaisista parhaasta sijoituksesta vastasi tänään Minja Korhonen, joka oli kilpailun 16:s. Miehistä parhaasta sijoituksesta vastasi Ilkka Herola, joka oli lopputuloksissa 11:s. Lisäksi Otto Niittykoski ylsi tänään uransa parhaaseen sijoitukseen ja nousi hiihto-osuudella sijalle 23.

Minja Korhosen mukaan mäessä on vielä kehitettävää, mutta hiihtovauhti sen sijaan on hyvällä mallilla.

– Mäessä on tietysti vielä haasteita eikä olla vielä siellä omalla parhaalla tasolla. Hiihtoladulla hiihtoajoissa ollaan kärkikympissä ja siltä puolen näyttäisi olevan hyvällä mallilla. Harmillista, että eilisen yhteislähtö peruttiin, siellä oli hyvä hiihto alla. Olisin toivonut, että oltaisiin päästy mäkeen, Korhonen kommentoi.

Annamaija Oinas oli kilpailun toinen suomalainen. Oinas oli kilpailun lopputuloksissa 25:s.

Tulokset

Miehissä Ilkka Herola oli pettynyt päivän hyppyynsä mutta viikonloppu oli kokonaisuudessaan positiivisen puolella.

– Tänään oli mäessä vähän heikompi päivä, harmi että sattui tuohon kohtaan tuo viikonlopun huonoin hyppy. Siitähän se jäi sitten kiinni, tuolla ladulla kun ei ole hirveästi tehtävää. Alkuvauhti kuitenkin verotti niin paljon, että ei ollut loppuun oikein mitään annettavaa. Tosi hyvä viikonloppu oli kaikin puolin ja voi tuohon hiihtoonkin luottaa ihan hyvin, kommentoi Herola.

Miehissä toiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Otto Niittykoski, joka ylsi uransa parhaaseen suoritukseen. Niittykoski oli kilpailun 23:s.

Otto Niittykoski oli tyytyväinen päivän suoritukseensa kokonaisuudessaan.

– Tänään oli kyllä tosi hieno päivä henkilökohtaisesti. Mäessä tuli semmoinen oma perus suoritus kisaan, vaikka yksi sellainen tuli jo harjoituksissa. Suksi kyllä luisti tänään hyvin. Sekä huolto että itse onnistuin ladulla hyvin. Oli kyllä tosi mukava hiihtää ja tuloskin miestä miellyttää, Niittykoski summasi.

30 parhaan joukossa nähtiin myös Eero Hirvonen, joka oli kilpailun 26:s. Jesse Pääkkönen oli kilpailun 36:s ja Herman Happonen 43:s.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Heta Hirvonen viiden parhaan joukkoon Youth Cupissa

Tänään kilpailtiin myös Youth Cupin merkeissä Tsekin Harrachovissa. YC1-sarjassa Heta Hirvonen sijoittui eilisen viiden parhaan joukkoon (5:s). Lumia Nurmela oli 14:s ja Emilia Vidgren 15:s.

YC2-sarjassa Jere Kukkonen oli kilpailun 17:s, Elmo Kähkönen 24:s ja Eetu Pulju 28:s.