Ike Melnits neljäs nuorten MM-sprintissä

Ike Melnits oli päivän suomalaisnimi nuorten MM-hiihdoissa Norjan Lygnassa. Melnits selvisi ainoana suomalaishiihtäjänä alle 20-vuotiaiden vapaan sprintissä välieriin ja raivasi tiensä aina finaaliin asti ollen lopulta neljäs. Suomalaisnaisten paras oli 19:nneksi sijoittunut Elsa Torvinen.

Miesten sprintin voitti Norjan Johannes Loennestad Laaten.

– Finaaliin oli mehut jo aivan loppu. Mentiin kuitenkin vielä taistelemaan. Olen todella tyytyväinen. Finaalipaikka oli jo aika uskomaton suoritus. Tästä on hyvä jatkaa, Melnits sanoi.

Melnitsin päivä alkoi haastavasti, sillä hän oli karsinnan 23:s.

– Karsinnassa oli aika paljon jännitystä, eikä lähtenyt ihan niin rennosti. Aloin siinä miettiä, että ei hemmetti, että mitenköhän tuo loppukisa tulee sujumaan, kun en päässyt niin hyvin karsinnassa. Ensimmäinen erä oli sitten todella vahvaa, ja huomasin, ettei tässä ole mitään hätää, vahvoilla ollaan. Semifinaalissa alkoi olla jo vähän happoa. Pääsin jatkoon, mutta jouduin tekemään tosi paljon töitä.

Muista suomalaismiehistä Eemil Juntunen oli 24:s, Veeti Pyykkö 56:s ja Iiro Uusitalo 62:s.

Naisten sprintin paras suomalainen oli 19:nneksi hiihtänyt Elsa Torvinen.

– Karsinta oli ihan hyvä veto, alkuerässä oli vielä vähän parempi tunne. Sitten tuli vähän osumaa toisen hiihtäjän kanssa, tuli muutama oli ja jäin vähän taakse. En ihan päässyt välieräpaikoista taistelemaan, Torvinen sanoi.

Fanny Kukonlehto oli 33:s, Tuuli Raunio 42:s ja Eevi-Inkeri Tossavainen 44:s.

Sunnuntaina hiihdettiin myös alle 23-vuotiaiden sekaviesti, jossa Suomen joukkue oli viides. Nelikkö hiihti järjestyksessä Vilma Ryytty, Niilo Moilanen, Arsi Ruuskanen ja Jasmin Kähärä.

Kuva: Jon Christen Bjone

Urheilijoiden kommentteja

Tulokset:

Naiset Miehet

Sekaviesti