Iivo Niskanen yhdeksäs viidelläkympillä Holmenkollenilla – Lauri Lepistöltä uran parasta menoa

Kuva: Modica/NordicFocus

Artikkelia päivitetty sunnuntaina 10.3.2024 klo 19:18: Lauri Lepistön kommentit lisätty mukaan.

Holmenkollenin maailmancupin viikonloppu jatkui maastohiihdon osalta sunnuntaina miesten 50 kilometrin yhteislähtökilpailulla perinteisellä hiihtotavalla. Päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Iivo Niskanen, joka oli kilpailun yhdeksäs. Lauri Lepistö puolestaan esitti päivän kilpailussa uransa parasta menoa ja ylitti maaliviivan kahdentenatoista. Sijoitus oli Lepistölle uran paras maailmancupissa.

Lauri Lepistö oli odotetusti tyytyväinen uransa parhaaseen suoritukseen maailmancupissa.

– Uran toinen Holmenkollenin viidenkympin kilpailu takana ja oli sitten uran parasta menoa tuloksellisesti. Olin aika takajoukossa alkumatkasta, kun Iivo alkoi kiristää vauhtia keulassa. Jäin sinne jonkun matkan päähän ja ohittelin hiihtäjiä. Muut menivät vaihtamaan suksia ja itselläni oli tosi liukas alla oleva pari, niin ajattelin että mennään sillä vielä. Sitä kautta pääsin porukan etupuolelle ja kärkiporukkaan myöhemmin. Kävin kierrosta myöhemmin vaihtamassa suksen ja sain taas hiihdettyä kärkiporukan kiinni. Kaikin puolin oli hyvä kulku tänään. Hyvät sukset, hyvä voitelu ja hyvin onnistui juotot, niin tosi kiva oli tehdä uran paras tulos, kommentoi Lepistö.

Päävalmentaja Teemu Pasanen oli tyytyväinen joukkueen kokonaispanokseen, vaikka kirkkain kruunu jäikin saamatta.

– Meidän kokonaispano oli tietysti ihan hyvä, kun kolme miestä oli seitsemäntoista parhaan joukossa. Lauri Lepistö ja Ville Ahonen hiihtivät tänään todella hyvät hiihdot. Tietysti Iivo Niskasen kohdalla odotukset oli korkemmalla, eikä suksenvaihtotaktiikka ihan onnistunut tänään. Toinen suksi ei ollut ehkä ihan sellainen, että sillä olisi pystynyt ratkomaan. Ei varmasti tullut tänään Iivolle sellainen sija kuin hän itse odotti. Positiivista tietysti se, että taustalla tuli hyviä suorituksia. Miesten kisa tuppaa Holmenkollenilla olemaan sellainen, että aika kova pitää olla ja hyvin onnistua, että pääsee porukalta karkuun, summasi Pasanen.

Muista suomalaisista Ville Ahonen jatkoi jälleen hyviä otteita ja oli kilpailun lopputuloksissa 17. Arsi Ruuskanen ylsi myös 30 parhaan joukkoon ollen kilpailun 27. Markus Vuorela oli kilpailun 35. ja Niko Anttola 49.

Tulokset
Kommentteja SoundCloudissa